Vidite prvi

XIV. SIMPOZIJ

Ministar Bevanda otvorio simpozij iz dječje kirurgije i urologije

Autor:Prvi.tv
Objava:1.6.2017. 18:43
Ministar Bevanda otvorio simpozij iz dječje kirurgije i urologije
Učitavanje medija preglednika ...

etrnaesti simpozij iz dječje kirurgije i urologije s međunarodnim sudjelovanjem otvorio je u četvrtak u Mostaru ministar financija i riznice BiH Vjekoslav Bevanda.

Na tradicionalnom okupljanju europskih i svjetskih dječjih kirurga i urologa u Mostaru sudjeluju brojni liječnici iz 12 zemalja, kako iz bližeg okruženja, tako i liječnici iz Australije, Švicarske, Njemačke, Katara i Italije.

Na svečanosti otvaranja Bevanda se prisjetio početaka Simpozija kad je na njemu bilo svega tridesetak ljudi.

"Ovako veliki broj prisutnih na Simpoziju znak je da treba vjerovati i biti uporan te raditi. Samo na taj način može se postići ono što želite. Kad postignete ono u što vjerujete, onda ste dosanjali san", kazao je Bevanda.

U sklopu Simpozija održat će se brojna aktualna predavanja te će se izvesti 21 operativni zahvat na malim pacijentima iz svih krajeva Bosne i Hercegovine.

Na konferenciji za novinare, koja je održana uoči Simpozija, ravnatelj Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar dr. Ante Kvesić kazao je kako mu je posebno drago što se svake godine u sklopu Simpozija održe radionice na kojima se obavljaju operacije i svake godine broj operacija je sve veći.

"Ove godine imamo 21 operaciju", istaknuo je Kvesić, dodavši kako mladi liječnici, željni znanja, imaju priliku učiti od najboljih.

Predstojnik Klinike za urologiju SKB-a Mostar i predstojnik Zavoda za urologiju Kliničke bolnice "Sveti duh" iz Zagreba dr. Ivan Gilja istaknuo je kako je kvaliteta predavanja na Simpoziju dostigla zavidnu razinu.

Predstojnik Klinike za urologiju iz Essena dr. Darko Kroepfl istaknuo je kako su znanstveni radovi koji se prikazuju na Simpoziju vrlo interesantni, a da su operacije koje su danas napravljene bile vrlo zahtjevne.

"Danas je napravljena operacija koja se u malo centara u svijetu radi, tako da je za mene osobno to veliki dobitak", istaknuo je dr. Kroepfl.

Mostarski simpozij održava se danas i sutra, u organizaciji Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, u suradnji s Kinderchirurgische Klinik im Dr. von Haunerschen Kinderspital Ludwig-Maximilians-Universitaet iz Münchena.

Komentari
Broj komentara:0