Vidite prvi

NADAJU SE PRIZNANJU

Vijest o papinom izaslaniku snažno odjeknula u Međugorju

Autor:Prvi.tv
Objava:13.2.2017. 9:17
Vijest o papinom izaslaniku snažno odjeknula u Međugorju
Učitavanje medija preglednika ...

U Međugorju je snažno odjeknula vijest da je papa Franjo imenovao posebnog izaslanika. Profesor i dekan Fakulteta prirodoslovno-matematičkih i odgojnih znanosti Sveučilišta u Mostaru, Mario Vasilj, kaže da je to velika stvar.

"Ne trebamo se mi opterećivati je li to put ka priznanju ili nije. Ja mislim da svaki čovjek, kad prizna u svom srcu da se nešto događa u Međugorju, da je to božja milost, da je Gospa s nama. To je najljepši put ka priznanju", kaže prof. Vasilj.

Njegovo mišljenje dijele i drugi mještani.

"To je veliki dan za cijelu župu i za sve hodočasnike koji dolaze u Međugorje. Mislim da je to prvi korak ka priznanju", smatra i Mika Vasilj iz Međugorja.

"Nama je Međugorje - Međugorje. A  oni neka rade što trebaju. Za nas je priznato Međugorje, bez obzira što će se desiti", kaže mještanka Željka.

Provincijalat hercegovačke franjevačke provincije oglasio se priopćenjem u kojem izražavaju dobrodošlicu papinom izaslaniku te potvrđuju potpunu suradnju. No, franjevci danas nisu htjeli pred kamerama o ovoj temi. Ipak, župnik je na misi poručio: "Draga braćo i sestre, ovo je poseban milostan trenutak. Trenutak za veliku radost, ali i veliku odgovornost".

Poljski nadbiskup Henryk Hoser imat će isključivo pastoralnu ulogu. Neće se baviti pitanjem ukazanja.

"Cilj misije je steći dublje razumijevanje pastoralne situacije i posebno potreba vjernika koji dolaze u hodočašće te predložiti moguće buduće pastoralne inicijative", stoji u priopćenju Svete Stolice.

Procjenjuje se da milijun hodočasnika posjeti Međugorje svake godine. A Međugorje očekuje i konačan službeni stav Vatikana koji tek treba biti donesen, piše Dnevnik.hr.

 

Komentari
Broj komentara:0