Vidite prvi

nove odluke

Trgovine, suvenirnice, kao i butici, u Međugorju mogu raditi do 23 sata

Autor:Prvi.tv
Objava:22.6.2018. 9:16
Trgovine, suvenirnice, kao i butici, u Međugorju mogu raditi do 23 sata
Učitavanje medija preglednika ...

Na nedavnoj sjednici Općinsko vijeće Čitluka donijelo je odluku o radnom vremenu trgovačkih i obrtničkih radnji tijekom ljetnih mjeseci, kao i ugostiteljskih objekata na području općine Čitluk. Inače, radno vrijeme trgovačkih i obrtničkih radnji je do 21 sat tijekom zime, dok se ono u vrijeme ljeta produljuje za sat vremena.

Trgovine za promet duhanskih proizvoda, novina te suvenirnice i trgovine tekstilom i obućom samo na području naseljenih mjesta Međugorje i Bijakovići, kao i obrtničke radnje, mogu raditi do 23 sata tijekom ljetnog računanja vremena. Ali vlasnici imaju pravo propisati i manje radno vrijeme nego što je dopušteno.

Kada je pak riječ o radnom vremenu ugostiteljskih objekata, barovi i restorani mogu raditi do 24 sata, a tijekom vikenda smiju produljiti radno vrijeme za još jedan sat. Barovi koji ispunjavaju propisane noćne uvjete rada imaju pravo raditi do 4 ujutro. Nakon završetka propisanog radnog vremena svi ugostitelji su dužni ugasiti glazbu, a gosti su dužni napustiti objekt najkasnije u roku pola sata.

Ako ugostitelji ne ispuni uvjete donesene odlukom OV-a Čitluk, čekaju ih novčane kazne i do 10.000 KM, dok su kazne za trgovačke i obrtničke radnje do 1200 KM, piše Večernji list.

Komentari
Broj komentara:0