Vidite prvi

PRISTIŽU TISUĆE HODOČASNIKA

Međugorje danas obilježava 36. obljetnicu Gospinih ukazanja

Autor:Prvi.tv
Objava:25.6.2017. 9:51
Međugorje danas obilježava 36. obljetnicu Gospinih ukazanja
Učitavanje medija preglednika ...
međugorjemeđugorjemeđugorje

Župa Međugorje danas obilježava 36. obljetnicu Gospinih ukazanja. Te davne 1981. godine, šestero djece  Ivanka Ivanković, Mirjana Dragičević, Vicka Ivanković, Ivan Dragičević, Marija Pavlović i Jakov Čolo, na Podbrdu, vidjelo je Gospu.

 
Tisuće hodočasnika sa svih strana svijeta, iz više desetaka zemalja, ovih dana slilo se u Međugorje gdje s krunicom u ruci Gospi donose svoje jade i želje, baš onako kako to čine posljednja tri i pol desetljeća.

Mnogi od njih iz susjednih mjesta i općina pješice su prešli desetke kilometara kako bi došli danas u Međugorje.

Na uočnicu 36.obljetnice Gospinih ukazanja u Međugorju, na večernjoj svetoj misi propovijedao je fra Mate Dragićević, a u koncelebraciji je sudjelovao 151 svećenik

Svete mise na hrvatskom jeziku danas su u župnoj crkvi u 5, 6, 7, 8, 9 i 11 sati.

Središnje svečano misno slavlje počinje u 19 sati  a predslavit će ga fra Damir Pavić, tajnik Provincije Bosne Srebrene.

Međugorje je u ovih 36 godina iz svijeta privuklo više od četrdeset milijuna hodočasnika koji su tu tražili mir u srcu. I zbog toga se za Međugorje s pravom kaže kako je svijet u malome. Što i nije čudno jer ova župa u posjednih 36 godina prenosi glas i poruke Kraljice Mira.

Međugorska župa utemeljena je 1892. i stavljena je pod zaštitu sv. Jakova, zaštitnika hodočasnika. Sastavnice svetišta su Podbrdo, mjesto Gospina ukazanja, brdo Križevac i crkva sv. Jakova. Ta mjesta posjećuju mnogobrojni hodočasnici kako bi na njima našli mir kroz molitvu, piše Brotnjo.info

Komentari
Broj komentara:0