Vidite prvi

međugorje

650 Mađara na hodočašće u Međugorje došlo vlakom

Autor:Prvi.tv
Objava:5.9.2018. 18:42
650 Mađara na hodočašće u Međugorje došlo vlakom
Učitavanje medija preglednika ...

Nakon 23 sata vožnje vlakom (Budimpešta – Osijek – Zenica – Mostar – Čapljina) u Međugorje je u ponedjeljak 3. rujna 2018., navečer oko 20 sati stigla skupina od oko 650 hodočasnika iz Mađarske.

Organizator hodočašća je turistička agencija „Misszio' Tours" koja već 7 godina organizira slična hodočašća vlakom prema Čestohovi i jednom svetištu (CSI'KSOMLYO') u Rumunjskoj.

Ovo je prvi puta da vlakom stižu u Međugorje. U pratnji hodočasnika je pet svećenika i biskup János Székely iz biskupije Szombathelyi koji je (budući da su kasnili) održao večernju svetu misu u zaglavljenom vlaku pred Jablanicom (tamo su čekali dva sata zbog nestanka struje). Biskup se nakon dolaska kratko susreo sa mons. Hoserom čiju je dozvolu i poziv za dolazak već prije dobio, te župnikom fra Marinkom Šakotom, a zatim se autom zaputio natrag u Budimpeštu jer je u utorak 4. rujna u 10 sati imao sastanak svoje Biskupske konferencije u Budimpešti.

Hodočasnici su u utorak i srijedu ujutro imali program u dvorani Ivana Pavla II. (svetu Misu i nagovor fra Marinka), a zatim su se podijelili u 2 skupine od po 300 te su naizmjenično molili na Podbrdu i Križevcu te išli na svjedočanstva u Cenacolo te na večernji molitveni program u župu.

U srijedu 5. rujna oko 2 sata u noći autobusi će ih povesti na put natrag prema Čapljini, odakle će u 5 sati sjesti na vlak prema Budimpešti, gdje bi trebali stići u četvrtak u ponoć. Hodočasnici su prepuni dojmova, ali za vidjeti je da li će hodočašće zaživjeti i postati tradicionalno jer je zbog naših željezničkih zavrzlama vrlo zahtjevno i zamorno, prenosi medjugorje-info.com.

Komentari
Broj komentara:0