Vidite prvi

MEĐUGORJE

173 sudionika iz 14 zemalja svijeta u Međugorju na Obnovi za život

Autor:Prvi.tv
Objava:12.5.2018. 20:38
173 sudionika iz 14 zemalja svijeta u Međugorju na Obnovi za život
Učitavanje medija preglednika ...

U Međugorju je danas završen 6.Međunarodni susret za život koji je namijenjen liječnicima, medicinskom osoblu, braniteljima života, kao i molitva za one koji su izgubili dijete, koji su ranjeni pobačajem, spontanim pobačajem, za supružnike koji žele djecu, za pro-life aktiviste, za žrtve obiteljskog nasilja, samohrane roditelje, trudnice.

Tema o kojoj su razmišljali je ''Živjeti od Božje riječi - 'Tada im otvori pamet da razumiju Pisma' (Lk 24, 45)''. 

Voditelj ovog susreta bio je fra Damir Pavić, ofm, član franjevačke provincije Bosne Srebrene. Fra Damir je od prije intimno povezan s Gospinim svetištem u Međugorju jer je ono odigralo ključnu ulogu u njegovoj želji za svećeništvom kao i na teškom putu do njega. U Međugorje često dolazi kao hodočasnik, ali i sudjeluje u duhovnim programima župe.

Na ovogodišnjoj duhovnoj obnovi okupilo se oko 173 sudionika iz 14 zemalja (Njemačke, Švicarske, Austrije, Italije, BiH, Hrvatske, Slovenije, Slovačke, Litve, Ukrajine, Nizozemske, Mađarske, Irske i Češke.) Najveći broj sudionika je, kao i na drugim međunarodnim seminarima, iz istočnih zemalja poput Ukrajine, Litve i Slovačke.

 

 

 

Komentari
Broj komentara:0