Vidite prvi

matica hrvatska

U četvrtak predstavljanje knjige o kulturnoj baštini Širokog Brijega

Autor:Prvi.tv
Objava:26.6.2018. 15:25
U četvrtak predstavljanje knjige o kulturnoj baštini Širokog Brijega
Učitavanje medija preglednika ...

Promocija knjige "Grabovina tilovinu pita: Tradicijska kulturna baština širokobriješkoga kraja" održat će se u četvrtak 28. lipnja 2018. godine. Promociju organizira Ogranak Matice hrvatske Široki Brijeg, a održat će se u Kinu "Borak" u Širokom Brijegu, s početkom u 20 sati.

Knjigu će predstaviti prof. dr. sc. Marko Dragić, fra Dane Karačić, Blanka Kraljević i sama autorica, a u programu još sudjeluju: Željka Šaravanja, Andrija Zeljko, HKUD "Mokro", HKUD "Brda", Mate Anić i Klapa "Diva".

Monografija dr. sc. Zorice Jurilj "Grabovina tilovinu pita" nastala je temeljem mnogobrojnih autoričinih izvornih terenskih zapisa nematerijalne kulturne baštine širokobriješkog kraja.

Ovu 2018. godinu UNESCO je proglasio godinom kulture pa se Širokobriježanima i njihovim potomcima na najbolji način posrećila ova godina monografijom "Grabovina tilovinu pita". Autorica je pokazala kako se treba odnositi prema baštini naših predaka i tu baštinu ostaviti u nasljeđe pokoljenjima, navode organizatori u pozivu.

//jabuka.tv//

Komentari
Broj komentara:0