Vidite prvi

NE ŽELITE ZNATI

Znate li što bi se dogodilo vašem tijelu nakon godine netuširanja?

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 20:30
Znate li što bi se dogodilo vašem tijelu nakon godine netuširanja?
Učitavanje medija preglednika ...

Svakome se zna dogoditi da preskoči tuš, bilo zbog žurbe, umora ili nečeg trećeg.

No, jeste li ikad pomislili što bi se dogodilo da se ne tuširate godinu dana? 365 dana je puno vremena, a ono što bi se dogodilo da se ne tuširate toliko dugo, sudeći prema tvrdnjama stručnjaka, ne bi bilo nimalo dobro.

Cameron Rokhsar, profesor dermatologija u medicinskom centru Mt. Sinai u New Yorku kaže kako bi se na koži skupile bakterije i mrtva koža, pomiješane sa znojem, a to je naravno, koktel nimalo nosu ugodan.

Imate li kakvu posjekotinu, puno je veća vjerojatnost infekcije, s obzirom na veliku koncentraciju bakterija na koži.

"Masniji dijelovi tijela, poput pazuha, vrata i područja iza ušiju, skupljaju prašinu i zagađivače te se stvara mrtva koža koja se inficira i uzrokuje bradavičaste izrasline na koži", rekla je Carolyn Jacob, direktorica "Cosmetic Surgery and Dermatology" centra u Chicagu, prenosi Index.hr.

Jacob kaže kako bi se, osim smrada, vrlo brzo javili osipi i upale, uz jaku bol i svrbež. Dodaje i da mrtva koža između prstiju vrlo lako može postati prijenosnik gljivica koje se mogu proširiti i na prepone te u intimnu zonu.

Masna kosa pomiješana s prašinom i drugim zagađivačima može se osjetiti i nakon tjedan dana, a zamislite čitavu godinu. Kad se umiješa i mrtva koža koja se stvorila...

Rohksar kaže kako bi koži trebalo tjedan dana da se vrati u "normalan ritam" nakon godinu dana apstinencije od tuša.

Pa, što god se u životu događalo, nemojte zaboraviti na tuš.

Komentari
Broj komentara:0