Vidite prvi

površinski sloj kože oštećen

Zimsko crvenilo je alarmantno ako potraje više od tri tjedna

Autor:Prvi.tv
Objava:11.11.2017. 21:46
Zimsko crvenilo je alarmantno ako potraje više od tri tjedna
Učitavanje medija preglednika ...

- Kad nam je površinski sloj kože oštećen ili iz nekog razloga narušena njezina zaštita, dolazi do osjećaja zategnutosti, topline, na koži primjećujemo lagano perutanje, popucale kapilare, a moguća je čak i pojava ranica - govori legendarna zagrebačka kozmetičarka Zdenka Mihelj.

Ako je riječ o zdravoj koži, crvenilo može nestati i nakon nekoliko tjedana, no ako se dulje zadrži, vjerojatno je riječ o dermatitisu ili rozacei, za što se treba obratiti stručnoj osobi, dermatologu ili kozmetičaru. Uzorci su razni: temperatura okoline, kriva kozmetika, način života, prehrana, konzumiranje premalo vode... 

- Svi tipovi kože mogu pokazati reakciju jačim ili slabijim crvenilom, ali najčešće se pojavljuje kod suhe, dehidrirane i osjetljive kože. Često se prvi simptomi ne vide odmah, no osoba ih osjeća kao neugodno zatezanje, čini se kao da je koža preuska, a nakon toga javlja se i hrapavost - objašnjava Zdenka. 

Pa kako se onda spasiti? Posebne formule predložit će vam stručna osoba, one uglavnom imaju malo sastojaka, bez mirisa su i parabena, napravljene su i punjene u posebnim uvjetima, nude ih isključivo ljekarne.

Ako je riječ o običnom, zimskom crvenilu koje se javlja krajem svake godine, tu su kreme s emolijentnim sastojcima koji će se pobrinuti da koža u svim slojevima ima dovoljno vlage i masnoće koja će podržati sve njezine prirodne procese. 

Komentari
Broj komentara:0