Vidite prvi

probajte ovo

U DVOJE JE BOLJE! Uz jedan trik kile će ići dolje same od sebe

Autor:Prvi.tv
Objava:12.3.2018. 13:52
U DVOJE JE BOLJE! Uz jedan trik kile će ići dolje same od sebe
Učitavanje medija preglednika ...

Evo sedam razloga zašto je u dvoje bolje, pa čak i u teretani!

Prava motivacija

Svjesni smo toga da je ponekad teško motivirati se na redovito vježbanje, no zasigurno je lakše ako imamo nekoga tko će vježbati s nama i biti nam podrška u trenucima kada želimo odustati.

S vježbanjem u paru ne samo da ćete se motivirati na vježbanje nego je to i odličan način da provedete više kvalitetnog vremena s osobom do koje vam je stalo. Time dijelite zajedničke interese i jedno drugome pružate potporu i motivaciju, a svi znamo koliko znači potpora bliske osobe.

Trening=zabava

Osim motivacije i činjenice da otkazivanje treninga osobi s kojom trenirate nije opcija, valja imati na umu da će trening svakako biti i zabavniji.

Bilo da vježbate s privatnim trenerom ili samostalno, zabava je zajamčena ako uz sebe imate osobu koja vas i inače nasmijava. Vrijeme provedeno u dobrom društvu je odličan oblik zabave, a upravo tako možete početi gledati i na vježbanje.

Više vježbi, bolji rezultati

Za vježbanje u paru vam ne treba mnogo, dovoljna ja dobra volja i malo strpljenja, zadržavanja pozitivnog stava koji i vas i vašeg partnera na treningu dovodi do više ponavljanja, više serija, a samim time i boljih rezultata.

Natjecateljski duh

Istraživanja su pokazala da vježbanje u paru potiče pozitivnu kompeticiju. Naravno, nitko ne želi biti slaba karika u timu, pa su motivacija i trud na mnogo višoj razini nego kada se vježba sam.

Bilo kada, bilo gdje

Vježbanje u paru možemo provoditi kod kuće, na otvorenom, u teretani, a ako ste kreativni i na poslu s kolegicom u pauzama za ručak.

Timski rad

Nemojte misliti da vam treba puno dodatnih rekvizita, tzv. "body weight" vježbe odlične su u situacijama kada nam možda rekviziti nisu pri ruci. Težina tijela vašeg partnera kojeg pridržavate dok izvodite čučanj može biti jedna od vježbi za jačanje muskulature nogu.

Primjerice, gornji dio tijela možemo jačati izvođenjem istodobnog "plank" položaja, odnosno upora na dlanovima. Mogućnosti su bezbrojne, a na vama ili vašem treneru je da izabere onu koja najbolje odgovara mogućnostima vas i vašeg partnera.

I još nešto važno!

Budite usklađeni i u dobrom sportskom stilu

Imate partnera za vježbanje! A imate li pravu sportsku opremu? Kao što znamo trening s prijateljima povećava motivaciju, a tu istu moć ima i prava sportska oprema. 

Komentari
Broj komentara:0