Vidite prvi
prvi cestitka 970*90

zdravlje djece

Staklene bočice za hranjenje djece zdravije su od plastičnih

Autor:Prvi.tv
Objava:10.8.2018. 21:28
Staklene bočice za hranjenje djece zdravije su od plastičnih
Učitavanje medija preglednika ...

Djeca imaju slabo razvijen sustav za uništavanje štetnih tvari pa njihovo tijelo teže popravlja štetu koju naprave uneseni toksini, tvrdi Pat Thomas, autorica knjige "Healthy Baby, Happy Baby: The Essential Guide to Raising a Toxin-Free Baby".

- Dječje reakcije na toksine razlikuju se od reakcija odraslih jer se kod djece tek razvijaju različite stanice u tijelu, pa one ne razgrađuju tvari na isti način kao odrasli ljudi – kaže autorica. Stoga treba biti oprezan, osigurati siguran razvoj u zdravoj okolini i izbjegavati nepotrebne plastične igračke koje su pune štetnih tvari, a koristi ih gotovo svaki roditelj, piše 24sata.hr. - Briga i zaštita djeteta od štetnih tvari počinje još u trudnoći. Brojna istraživanja pokazuju da su hipertenzija, bolesti srca, disfunkcija štitnjače, rak, dijabetes, astma, artritis i Alzheimerova bolest ‘programirani’ u dijete dok se ono još nalazi u maternici – tvrdi autorica.

Ističe da to ovisi o majčinoj prehrani i izloženosti štetnim tvarima u okolišu prije i poslije rođenja. Thomas preporučuje organsku prehranu te život u čistom domu kako biste zaštitili sebe i svoje dijete od izloženosti štetnim tvarima. Hrana je danas prskana raznim pesticidima i sadrži mnoge aditive pa je važno informirati se što zapravo sadrži hrana koju kupujete. - Dječja izloženost štetnim tvarima postaje još veća kad se rode jer pužu po podu i često stavljaju stvari u usta. Kad se dijete rodi, najbolje je da spava na novom krevetiću s novim madracem, a najbolje je i da promijenite svoj vlastiti madrac jer će dijete i tamo boraviti.

Plastične bočice za hranjenje zamijenite staklenima jer se plastičnima unose toksični plastifikatori koji štete krvotoku. Isto se događa i s dudama i raznim plastičnim igračkama koje djeca čessto stavljaju u usta, stoga i njih treba izbjegavati – savjetuje autorica.

/vecernji.ba/

Komentari
Broj komentara:0