Vidite prvi

radionica

Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka

Autor:Prvi.tv
Objava:11.1.2019. 15:50
Rano otkrivanje melanoma kože, sluznica i oka
Učitavanje medija preglednika ...

U zemljama koje pripadaju mediteranskom podneblju, zbog visoke razine insolacije postoji povećana potreba za podizanjem svijesti o melanomu, važnosti njegovog ranog otkrivanja te najnovijim mogućnostima liječenja. Kasno otkriven melanom ostavlja male mogućnosti za izlječenje oboljelih. Ranim otkrivanjem melanoma povećavaju se šanse za preživljavanje oboljelih do čak 95%.

Provedbom projekta MELAdetect pridonosi se prevenciji melanoma kože, sluznica i oka, poboljšanju rane dijagnoze melanoma, informiranju i podizanju svijesti o melanomu kože, sluznica i oka, informiranju i podizanju svijesti o novim terapijskim mogućnostima kod melanoma te o mogućnostima sudjelovanja u kliničkim studijama i razmjeni iskustava u prekograničnom području.

Projektne aktivnosti podrazumijevaju organizaciju specijaliziranih radionica za zdravstvene djelatnike i studente,  s ciljem podizanja svijesti i znanja o ranom otkrivanju melanoma.

Dvodnevna radionica „Nove metode liječenja melanoma" za zdravstvene djelatnike i studente će se održati u utorak i srijedu , 15. i 16. siječnja 2019. godine, u Vijećnici Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru. Predavanja 1. dana, 15. siječnja, započet će u 13.00 sati, a 2. dana, 16. siječnja u 11:00 sati.

 Teme koje će biti predstavljene su:

·         Značaj edukacije na Medicinskom fakultetu u Mostaru u prevenciji i liječenju melanoma

·         Troškovi suvremenog liječenja metastatskog melanoma

·         Suvremeni principi liječenja melanoma.

Nakon održavanja dvodnevne radionice i pauze uz osvježenje za sudionike, uslijedit će održavanje jednodnevne radionice za zdravstvene djelatnike i studente pod nazivom „Iskustva liječnika i pacijenata" na istoj lokaciji, u srijedu, 16. siječnja, s početkom u 13:00 sati. Cilj održavanja ove radionice je razmjena znanja i iskustva između zdravstvenih djelatnika, te prikaz pozitivnog iskustva pacijenta liječenog od melanoma.

 Teme koje će biti predstavljene su:

·         Iskustvo liječnika u obradi pacijenta s melanomom

·         Iskustvo pacijenta u borbi protiv melanoma.

Pozvani predavači na radionicama su kako slijedi: prof. dr. sc. Milenko Bevanda, dr. med., specijalist gastroenterologije, doc. dr. sc. Vlatka Martinović, dr. med., specijalistica dječje kirurgije, dr. sc. Inga Marijanović, dr. med., specijalistica onkologije i pacijent koji će polaznicima prenijeti svoja osobna iskustva o liječenju melanoma.

 

 

Komentari
Broj komentara:0