Vidite prvi

sve je bilo normalno

Nakon ugriza krpelja ostala je paralizirana, jedva je govorila

Autor:Prvi.tv
Objava:13.6.2018. 19:49
Nakon ugriza krpelja ostala je paralizirana, jedva je govorila
Učitavanje medija preglednika ...

Majka 5-godišnje djevojčice Kailyn iz SAD-a preznojila se i problijedila kada je kćer u srijedu prošloga tjedna probudila kako bi je spremila za malu školu.

Malena nije mogla micati nogama, bila je paralizirana. Najprije je pomislila da se radi samo o utrnuću od nezgodnog položaja dok je spavala, ali tada je shvatila da djevojčica ima problema i s govorom. 

Panično ju je počela pregledavati kada joj je pažnju privuklo nešto na njezinoj glavi, bio je to krpelj koji se čvrsto držao za kožu. 

U bolnici su joj napravili analizu krvi i CT glave i zaključili da je krpelj uzrok paralize, preciznije neurotoksin - tvar koja djeluje poput anestetika, a nalazi se u njegovoj slini. 

- Dan prije smo došli kući i sve je bilo normalno. Okupala se i oprala kosu, krpelja na njoj nisam vidjela. Drugi dan ujutro stala je nogama na pod i pala, nije mogla stajati niti hodati - ispričala je majka Jessica Griffin, a prenosi MS News Now.

Liječnici su smirili uspaničenu majku rekavši joj da će se sve vratiti u normalu najkasnije za 24sata. I zaista, djevojčica se oporavila.

Jessica je objavila svoje iskustvo na Facebooku kako bi upozorila druge da ne shvaćaju krpelje olako te da dobro pregledaju svoju djecu na kraju dana, posebno ako su bila negdje u prirodi. 

Napomenula je da je prije odlaska s kćeri u Hitnu pomoć, krpelja izvadila i spremila ga u vrećicu, kako bi liječnici imali priliku vidjeti je li zaražen.

Inače, krpelji znaju satima hodati po tijelu dok ne nađu pogodno mjesto za ubod. Sama procedura probadanja kože traje desetak minuta, a žrtva to ne osjeća upravo zbog neurotoksina u slini piše 24sata.hr

Komentari
Broj komentara:0