Vidite prvi
prvi cestitka 970*90

trudničke tegobe

Jesu li tablete protiv mučnine štetne u trudnoći?

Autor:Prvi.tv
Objava:8.1.2018. 12:54
Jesu li tablete protiv mučnine štetne u trudnoći?
Učitavanje medija preglednika ...

Dr.sc. Senka Sabolović Rudman odgovara je li preporučljivo koristiti tablete protiv mučnina u ranoj trudnoći te koje su posljedice, za klokanica.hr.

Zanima me mogu li Dramina tablete naštetiti u ranoj trudnoći? Trudna sam 11 tjedana i imam jake mučnine te puno povraćam (smršavila sam 7 kilograma). Jako mi je loše i završila sam na hitnoj gdje su mi dali infuziju. Tamo mi je doktor preporučio Dramine, no saznala sam da nisu preporučljive u trudnoći. Jako sam zabrinuta za bebu jer sam ih uzela nekoliko kad nisam više mogla izdržati. Nisam jela danima i bila sam potpuno iscrpljena. 

Primjena ovog lijeka ne preporučuje se u trudnica. Iako u uputama ovog lijeka piše da nisu zabilježene kongenitalne malformacije ili nuspojave kod novorođenčeta koje bi se mogle povezati s uzimanjem ovog lijeka, činjenica je da se ovaj lijek u trudnoći preporučuje samo iznimno.

Budući da ste lijek već uzeli, savjetujem da ga više ne uzimate te da idete na češće UZV kontrole. Liječnik koji vas kontrolira svakako mora znati za uzimanje ovog lijeka. Jasno, to ne znači da će se kod djeteta pojaviti bilo kakav problem koji bi mogao biti posljedica uzimanja lijeka.

Komentari
Broj komentara:0