Vidite prvi

SAVJETI

5 stvari koje nikad ne smiješ jesti na prazan želudac

Autor:Prvi.tv
Objava:5.12.2017. 8:35
5 stvari koje nikad ne smiješ jesti na prazan želudac
Učitavanje medija preglednika ...

Iz dana u dan sve je više savjeta što trebamo jesti odmah ujutro. Međutim, također je jako bitno što to ne smijemo ni u kom slučaju konzumirati na prazan želudac.
Ono što mnogi ne znaju – i o čemu se puno ne priča – činjenica je da pogrešan doručak može jako naškoditi tvom tijelu. Zbog toga svakako treba izbjegavati ovih pet namirnica za prvi dnevni obrok: 

1.Rajčice

Općenito su rajčice supercool. Pune su vitamina i antioksidansa. Međutim, ako ih se jede za rani doručak, u kombinaciji sa želučanom kiselinom mogu izazvati žgaravicu pa čak i bolan želudac.

2. Agrumi

Limun, naranče, grejp, mandarine itd. – genijalni su „dobavljači" vitamina C. Međutim, njihova kiselina može „napasti" tvoju sluznicu pa uzrokovati bolne ranice u ustima.

3. Tijesto s kvascem

Kvasac koji se konzumira rano ujutro može iziritirati želudac te uzrokovati nadutost i probavne smetnje. Stoga je najbolje ujutro izbjegavati proizvode koji sadrže puno kvasca – poput lisnatog tijesta i sl.

4. Krastavci

Općenito se preporučuje izbjegavati sirovo povrće kao prvi obrok. Konzumiraš li krastavce rano ujutro, velika je vjerojatnost da ćeš patiti od žgaravice i nadutosti.

5. Jogurt

Jogurt je izvor vrijednih mliječnih bakterija koje su dobre za crijevnu floru. Ali, jedeš li jogurt na prazan želudac, te će dobre bakterije uništiti želučana kiselina.

 

Komentari
Broj komentara:0