Vidite prvi

TAJNA USPJEHA

Slavni biznismeni nose bilježnicu i uvijek sve zapisuju

Autor:Prvi.tv
Objava:10.9.2017. 13:19
Slavni biznismeni nose bilježnicu i uvijek sve zapisuju
Učitavanje medija preglednika ...

Iako se zapisivanje smatra staromodno, ono potiče razvijanje ideja, pa na papir stavite sve što vam padne na pamet. Dok pišete, mozak stvara nove poveznice, analizira i fokusira se na bitno.

Neki od najuspješnijih biznismena koriste tradicionalan organizacijski trik – kamo god idu, nose sa sobom bilježnicu.

Osnivač Microsofta Bill Gates i osnivač Virgin grupe Richard Branson koriste bilježnicu za zapisivanje ideja. S olovkom i papirom pri ruci, ova dva mogula lakše prate i pamte sve što im padne na pamet tijekom dana.

Ne znam gdje bih bio da nemam olovku pri ruci da zapišem ideje čim mi padnu na pamet – otkrio je Branson.

Sheryl Sandberg, direktorici operativnih poslova na Facebooku, bilježnica je nešto poput dnevnog planera. U nju zapisuje što treba učiniti te otkine stranicu kad ispuni sve što si je zadala na njoj.

To je odličan motivator jer nema boljeg nego kad maknete sve napravljeno s liste - tvrdi Sandberg.

Zapisivanje misli pomaže filtrirati ih i pamtiti ideje. Zato čim vam nešto padne na pamet, zapišite jer u suprotnom ćete to vjerojatno zaboraviti. 

Henrik Edberg, autor knjige 7 svevremenih tajni sreće, je za Positivity Blogobjasnio zašto je zapisivanje jako bitno za sreću, mir i razvoj osobe:

Zapisivanjem informaciju iz kratkoročnog sjećanja "prebacujemo" u dugoročno. 

Ideje naglo dolaze, i isto tako, brzo nestaju

Zapisivanje ciljeva ih osnažuje: svakodnevno podsjećanje i usmjeravanje čovjeka mu olakšava ostvarenje Fokusiranje energije na bitne svakodnevne stvari, zapisivanje sprječava rasipanje pažnje, energije i vremena na nebitne sitnice, prenosi 24sata.hr. 

Komentari
Broj komentara:0