Vidite prvi

avanturizam

Na putu bez cilja na mulama prošao kroz Mostar

Autor:Prvi.tv
Objava:20.9.2018. 15:52
Na putu bez cilja na mulama prošao kroz Mostar
Učitavanje medija preglednika ...

Građani Mostara oni koji su imali sreće kao naš fotoreporter Večernjeg lista na ulicama grad mogli su sresti zanimljivog prolaznika u neobičnom društvu. Riječ je o Quentini Monney mladiću iz Švicarske koji je na mulama krenuo na "put oko svijeta".

Točno prije sedam mjeseci negdje sredinom veljače na put krenuo je sa još dva prijatelja koji su negdje sredinom travnja odustali i vratili se svojim kućama dok je Quentini nastavio sam u društvu svoje dvije mule. U sedam mjeseci prošao je kroz šest država Francusku, Njemačku, Italiju, Sloveniju , Hrvatsku i BiH.

Prije nekoliko dana prolaznici su ovog zanimljivog avanturisti primjetili na ulicama Tomislavgrada kao i u nacionalnom parku Blidinje te njegov put kroz našu zemlju fotoaparativa ovjekovječili. Kako nam je u kratkom razgovoru kazao preko Stoca i Istočne Hercegovine bi trebao za dva dana ući u Crnu Goru a onda dalje put vodi preko Makedonije, Albanije...

Dnevno u prosjeku prelazi oko 30 kilometar, izbjegava naseljena mjesta, uglavnom se brdima i planisnkim lancima kreće zbog lakšeg pronalaska hrane za svoje saputnike. Uskoro ga čeka ponovno druga zima po redu koja če biti teška jer je tada teže naći hranu za životinje, ali kako sam ističe uvijek se nađe dobrih ljudi koji ga ugoste s njegovim saputnicima kao što je to uradio i poznati mostarski bajker Kodžo.

Kako nam je Quentini kazao nema konačni cilj ni neku određenu maršutu kuda će se kretati, jedini cilj mu je uživati u ljepoti života i prirode koja će ga na ovom put bez cilja pratiti.

vecernji.ba

Komentari
Broj komentara:0