Vidite prvi

UTAKMICA: VUKODLACI I VILENJACI

Na dnu preušenog Modrog jezera nascran teren s Mercedesovim znakom

Autor:Prvi.tv
Objava:8.10.2017. 11:40
Na dnu preušenog Modrog jezera nascran teren s Mercedesovim znakom
Učitavanje medija preglednika ...

U Imotskom se sprema pravi spektakl, a to je utakmica na dnu Modrog jezera.

Modro jezero ove godine je presušilo zbog ovogodišnjih suša i vrućina. Statistički gledano, do unazad zadnjih tridesetak godina, prosjek presušivanja Modrog jezera u Imotskom bio je jednom ili dva puta u sto godina.

Međutim, ovakva presušenost jezera zabilježena je čak tri puta u posljednjih tridesetak godina, što je jedan od indikativnih pokazatelja vezanih uz globalne trendove mijenjanja vremenskih prilika, ne samo u ovom području.

Presušeno Modro jezero u Imotskom znači samo jedno - utakmica Vukodlaka i Vilenjaka na dnu jezera koja će se odigrati u nedjelju u 13. 30 sati. Tradicionalna utakmica odigrat će se već peti put.Zadnji put se igrala 2011. godine, piše DalmacijaNews.

Ako niste upoznati tko su Vukoldaci, a tko Vilenjaci ukratko ćemo vam objasniti.

Po tradiciji, Vukodlaci se sastaju na Broću u 11.00 sati gdje za sve prisutne spremaju ručak. Za tu prigodu spremaju Balašov rižot, od ˝mesa mrskih Vilenjaka˝, piše u njihovom proglasu. Kako bi nedjeljnu utakmicu dočekali spremni, moraju se pripremiti kondicijski i organizacijski.

Vukodlaci silaze niz Modro jezero,dok Vilenjaci dolaze iz grada. A ovakav stadion još niste vidjeli. Koji još stadion na centru ima Mercedesov znak? Naravno, i fenomen Mercedesa odavno je popularizirao Imotski i postao zaštitnim znakom ovog mjesta, pa tako i na nogometnom igralištu. Preostaje za vidjeti tko će sutra odnijeti pobjedu u ovom posebnom dvoboju.

Komentari
Broj komentara:0