Vidite prvi

TENISKI TALENT

Monika Seleš: napad koji se ne zaboravlja

Autor:Prvi.tv
Objava:2.12.2018. 15:36
Monika Seleš: napad koji se ne zaboravlja
Učitavanje medija preglednika ...

Bila je jedna od prvih koja je ove naše prostore, balkansku regiju, lansirala kao teniski iznimno talentiran kraj. Karijera? Dovoljno je napisati 53 naslova, devet Grand Slam naslova, a bila je i 178 tjedana na prvom mjestu WTA ljestvice. A tko zna koliko bi ostala i što bi se sve dogodilo da jedan poludjeli fanatik (Steffi Graf) nije učinio ono što je sve promijenilo.

"Nekoliko dana poslije nisam mogla ruku pomjeriti nakon ranjavanja, ali dopustila sam si vjerovati da ću za par mjeseci opet biti ona stara. No tad još nisam zapravo bila u potpunosti svjesna onoga što se dogodilo u Hamburgu", napisala je Monika Seleš u autobiografiji.

Postojao je razlog zašto joj otac tad nije bio na tribinama. "Jedno zlo popratilo je i drugo. Tata? Mrzio je doktore. Imao je rak prostate. Kao da se netko našalio sa mnom. Bila sam uništena.", otkrila je.

"Svaki dan započinjem misleći na njega. Gdje god sam putovala, on je bio uz mene. Kad je operiran, bio sam uz njega, davala sam mu morfij ne bi li mu ublažila bolove. Umro je 1998. godine i taj gubitak boli više od ranjavanja iz Hamburga", napisala je.

Kad je s devet godina osvojila prvi naslov, još nije niti znala sva pravila tenisa i znala je dobacivati u pravcu oca, "tata, je l' pobjeđujem". Samo sedam godina kasnije, sa samo 16, šokirala je Evert, Navratilovu, postala najmlađa pobjednica Roland Garrosa u povijesti.

"Najveći prirodni talent u povijesti ženskog tenisa", pisali su neki francuski mediji tada.

Što bi bilo da nije bilo nesretnog noža i kako bi se to odrazilo na karijeru Steffi Graf, teško je reći, ali činjenica je da je Novosađanka, do ranjavanja, bila u velikom naletu.

"Obitelj Steffi Graf platila je manijaku da prekine tu jednu čudesnu karijeru", pišu određeni fanovi ispod video uradaka.

Moglo je biti malo više poštovanja i empatije od strane Njemice, bar iz razloga što je uspjela doći do 22 Grand Slam naslova.

 

Komentari
Broj komentara:0