Vidite prvi

SVJETSKA ZDRAVSTVENA ORGANIZACIJA

Istraživanje WHO-a: Srbi najviše piju na Balkanu, stanovnici BiH najmanje

Autor:Prvi.tv
Objava:19.5.2017. 20:40
Istraživanje WHO-a: Srbi najviše piju na Balkanu, stanovnici BiH najmanje
Učitavanje medija preglednika ...

Prema istraživanju Svjetske zdravstvene organizacije (WHO), najmanje alkohola na području Balkana konzumiraju stanovnici BiH, dok građani Srbije popiju više od 12,5 litara alkohola što ih svrstava u rekordere. Odmah iza su Hrvati koji godišnje konzumiraju 10 do 12,4 litara alkohola i alkoholnih pića.

Prema rezultatima izvještaja, Turska je europska zemlja čiji stanovnici u prosjeku konzumiraju najmanje alkohola i alkoholnih pića. Prosječni stanovnik Turske stariji od 15 godina godišnje konzumira manje od 2,5 litre alkohola i alkoholnih pića. Uz Srbiju, na vrhu liste je i Portugal, piše Avaz.

Na globalnoj razini, zemlje čiji stanovnici u prosjeku godišnje popiju najviše alkoholnih pića su zemlje istočne i središnje Europe, kao i Rusija gdje jedan stanovnik na godišnjoj osnovi konzumira više od 12,5 litara alkohola. 

Prosječni stanovnik SAD-a godišnje konzumira 7,5 do 9,9 litara alkohola, u Kini taj je prosjek 5 do 7,4 litara, U Indiji 2,5 do 4,9 litara dok Kanađani loču poput Hrvata - 10 do 12,4 litara godišnje.

Komentari
Broj komentara:0