Vidite prvi

SLAVNI REDATELJ

George Lucas gradi u Los Angelesu gradi Muzej narativne umjetnosti

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2017. 9:16
George Lucas gradi u Los Angelesu gradi Muzej narativne umjetnosti
Učitavanje medija preglednika ...

U muzeju koji će izgledati kao svemirski brod bit će izložena kolekcija umjetnina, zbirka crteža, ilustracija i digitalnih radova redatelja Georga Lucasa te predmeti sa snimanja njegovih filmova, posebno "Star Warsa", ali i drugih klasika poput "Casablance" i "Čarobnjaka iz Oza".

Muzej će se nalaziti na zemljištu od tri hektara i izgledat će kao ogromni svemirski brod, a njegovu izgradnju financirat će Lucas, prenosi Klix.ba

Izgradnja muzeja prvobitno je planirana u Chicagu, ali se od tog plana ubrzo odustalo. Organizator projekta je objavio kako je nakon dugog promišljanja izabran Los Angeles ispred San Francisca.

Muzej će se nalaziti u Izložbenom parku u blizini Sveučilišta Južna Kalifornija gdje je Lucas 1970. godine studirao film i upoznao svoje buduće suradnike, između ostalog i Stevena Spielberga.

Gradonačelnik Los Angelesa Eric Garcetti je rekao kako je Los Angeles idealno mjesto za ovaj muzej u kojem će uživati građani Los Angelesa, ali i brojni turisti.

Lucas u svojoj kolekciji ima više od 40.000 predmeta, a u muzeju će se naći eksponati poput maske Dartha Vadera, ali i njegova privatna umjetnička kolekcija koju čine radovi umjetnika Normana Rockwella, Edgara Degasa, Winslowa Homera i Pierre-Augusta Renoira.

Lucas je prvi Star Wars film napravio 1977. godine, a 2012. godine je prodao franšizu Walt Disneyju za četiri milijarde dolara.

Još uvijek nije poznato kada će muzej biti otvoren.

Komentari
Broj komentara:0