Vidite prvi

zanimljivosti

Escobarov plaćenik otkrio kojeg danas svjetski poznatog trenera su htjeli ubiti

Autor:Prvi.tv
Objava:10.10.2018. 18:39
Escobarov plaćenik otkrio kojeg danas svjetski poznatog trenera su htjeli ubiti
Učitavanje medija preglednika ...

Tijekom 80-ih i 90-ih godina prošlog stoljeća narkodiler Pablo Escobar je bio gospodar života i smrti u Kolumbiji. Na njegovoj crnoj listi nalazili su se ljudi iz suparničkog kartela, suci, odvjetnici, nogometaši... Jedan od onih koji je bio blizu smrti je i Ricardo Gareca, aktualni izbornik Perua.

"Istina je. Ricardo Gareca uvijek je bio na nišanu Pabla Escobara. No nikada nije izdao nalog da ga se ukloni. Escobarova ljubav prema nogometu spasila je Ricarda Garecu od smrti. Njega i sve igrače Americe de Cali, momčadi koju je držao suparnički kartel", otkrio je Jhon Jairo Velasquez, poznatiji kao Popaj. On je bio najpoznatiji Escobarov plaćenik i masovni ubojica koji je osuđen na 23 godine zatvora. Pušten je na slobodu 2014. godine.

"Pablo je želio postaviti bombu ispod autobusa nogometne momčadi Americe de Cali nakon što je Cali kartel postavio bombu ispod automobila njegove obitelji. Pablo je imao sve igrače Americe de Cali na umu, jer ipak smo bili u ratu. Otimao je njihove igrače kako bi natjerao kartel da surađuje. Kada su jednom odbili surađivati, ubio je obitelj Pedra Sarmienta koji je danas uspješan trener."

Gareca je izbornik Perua od veljače 2015. godine. S Peruom je igrao Svjetsko prvenstvo ove godine, a prije pola godine je i slavio protiv Hrvatske u prijateljskom susretu. Krajem 80-ih nosio je dres Calija.

index,hrKomentari
Broj komentara:0