Vidite prvi

što rade drugačije od drugih dama

7 tajni zbog kojih Francuskinje izgledaju prekrasno u svakoj životnoj dobi

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2018. 14:20
7 tajni zbog kojih Francuskinje izgledaju prekrasno u svakoj životnoj dobi
Učitavanje medija preglednika ...

1. Jedu mnogo češnjaka, ali polako

Francuska prehrana je poznata u svijetu po svojoj fleksibilnosti i dubini okusa. Poznavatelji znaju i da obiluje češnjakom, te predstavlja odličan izvor antioksidanata koji štite stanice od slobodnih radikala te tako usporavaju starenje. 

Češnjak nazivaju i prirodnim antibiotikom koji smanjuje upalne procese u tijelu, a preventivno djeluje na bolesti srca i krvožilnog sustava. Povrh svega, Francuskinje jedu polako i s užitkom, zbog čega konzumiraju manje hrane, te je probavljaju na bolji način. 

2. Redovito čiste svoj hladnjak

Imunitet tijela slabi što smo stariji. Upravo zato treba ga zaštiti od različitih virusa i bakterija. Hladnjak je odlično mjesto za njihovo razmnožavanje, a posebno plijesni, salmonele i E.coli.

Francuskinje su svjesne opasnosti koje vrebaju iz neurednog hladnjaka te ga čiste barem dva puta mjesečno. Umjesto kemijskih deterdženata koriste spužvu namočenu u ocat kojom očiste police, a potom ih prebrišu čistom pamučnom krpom.

3. Kupuju kvalitetne sunčane naočale

Francuskinje znaju da kvalitetne sunčane naočale smanjuju mogućnost od dobivanja nekih očnih bolesti pa im nije žao potrošiti koji euro više za dobar model. Obično biraju široke i velike modele do obrva za maksimalnu zaštitu oka koji sprečavaju škiljenje, a samim time i preuranjeni nastanak bora.

Uz to biraju modele s UV zaštitom te napravljene od kvalitetnih materijala poput polikarbonata s europskim certifikatom.

4. Vode brigu o svojem dekolteu 

Mnoge dame predano njeguju kožu lica i vrata, ali ih nekog nepoznatog razloga zaboravljaju na dekolte. Francuskinje su svjesne da koža na ovom dijelu tijela postaje tanka i naborana bez odgovarajuće zaštite. Zato ju redovito hrane specijalnim kremama, ne zaboravljaju na piling, a dodatnu pažnju posvećuju joj u toplijim mjesecima godine kada je izložena meteorološkim prilikama. 

5. Vježbaju u vodi 

Francuskinje obožavaju vježbati u vodi. Aerobik u vodi je najbolji način vježbanja jer omogućava veće napore, a smanjuje silu pritiska u zglobovima i kralježnici. Uz to voda masira cijelo tijelo i tako ga opušta. Osobe koje žive uz obalu uživaju u trčanju plažom uronjeni u vodu do pasa, a u Francuskoj sve je popularnije i podvodno bicikliranje. 

6. Spavaju na kvalitetnim jastucima 

Da bi ostali zdravi što je duže moguće, važno je osigurati kvalitetan odmor za mišiće i tetive, a pogotovo na predjelu vrata. Upravo zato važno je spavati na anatomskom i čvrstom jastuku koji će vam podariti potporu koju trebate te spriječiti bolove u ovom dijelu tijela. 

7. Piju poput sommeliera 

Mnogi ljudi piju alkoholna pića u društvenim situacijama, ali i kako bi se opustili nakon stresne svakodnevnice. Ovaj tip ispijanja pića vrlo brzo može prerasti u naviku koja može oštetiti srce, isušiti kosu i kožu te skratiti životni vijek.

Francuskinje s druge strane uživaju u ispijanju vina poput sommeliera. One ulijevaju manje količine vina u prekrasne čaše, uzimaju male gutljaje i drže ih u ustima što je duže moguće što unapređuje okus i iskustvo pijenja. Na taj način ne moraju konzumirati veliku količinu pića da bi se osjećali opušteno.

Komentari
Broj komentara:0