Vidite prvi

ISPRIČALI SE

Nakon rasističkog skandala Guccijev džemper povučen iz prodaje

Autor:Prvi.tv
Objava:7.2.2019. 10:31
Nakon rasističkog skandala Guccijev džemper povučen iz prodaje
Učitavanje medija preglednika ...

Talijanski modni brend Gucci upleten je u još jedan rasistički skandal nakon što su se kupci požalili da njihova najnovija crna rolka na neki način omalovažava tamnopute osobe, prenosi Sky News.

Naime, ova se tvrtka suočila s kritikama nakon što su se pojavile fotografije "balaclava jumpera", koji ima isječak na ustima oko kojeg se nalazi crveni dio koji podsjeća na usne.

Iz Guccija su se ispričali i odmah su povukli džemper iz svojih trgovina i sa svoje web-stranice.

Međutim, ovaj odjevni predmet još uvijek je dostupan za kupovinu po cijeni od 890 dolara na web-stranici Spring, gdje je opisan kao sastavni dio zimske kolekcije koja je inspirirana starim skijaškim maskama.

No, mnogi su iznijeli kritike zbog samog izgleda džempera ubrzo nakon što se pojavila fotografija na internetu, a preko društvenih mreža se pokrenula kampanja protiv kupovine Gucci proizvoda.

"Smatramo da je raznolikost osnovna vrijednost koju trebamo njegovati, poštovati i svaku odluku koju donosimo trebamo na ovome temeljiti. Potpuno smo posvećeni poštovanju različitosti u našoj organizaciji i pretvaranju ovog incidenta u jednu lekciju za cjelokupan Gucci kolektiv", priopćili su iz talijanskog modnog giganta.

Komentari
Broj komentara:0