Vidite prvi

SAVJETI

Kako se na brzinu riješiti podočnjaka i umorna pogleda

Autor:Prvi.tv
Objava:21.11.2018. 12:56
Kako se na brzinu riješiti podočnjaka i umorna pogleda
Učitavanje medija preglednika ...

Šokiraš se kad ujutro pogledaš u ogledalo i vidiš natekle i umorne oči? Odsad se više ne moraš bojati. S ovih pet trikova na brzinu ćeš izgledati budno, najkasnije kad dođeš do posla.

1. Manje kave, više vode

Već vjerojatno znaš kakve sve predivne efekte može imati čaša tople vode ujutro. Ako je popiješ umjesto dnevne šalice kave, djelovat će na područje oko tvojih očiju. Također kao i pravi sastojci za prvi dnevni obrok: omega-3 masne kiseline zaslužne su za finu kožu, a nalaze se u lanenom ulju, orasima, sjemenkama lana itd. Dakle, dodaj te namirnice svom doručku!

2. Dalje prste od korektora

Korektor je čarobno oružje protiv podočnjaka? Nažalost, to bi bilo previše jednostavno. Ako nateklo područje ispod očiju prekriješ s puno korektora, samo ćeš ga dodatno naglasiti. To vrijedi osobito za korektor svjetlijeg tona od tvog tena. Dobro se posavjetuj koji ton (i koja marka) korektora odgovara tvojoj koži te oprezno umasiraj malu (!) količinu vrhovima prstiju.

3. Naglasi trepavice

Najljepše odvraćanje sa nateklih očiju su lijepe trepavice. Nemoj zaboraviti ni kakav dobar efekt stvara i uvijač za trepavice.

4. Pronađi pravi položaj za spavanje

Naravno da ne možemo uvijek utjecati u kojem položaju ćemo ležati za vrijeme spavanja. Međutim, činjenica je da za jasne, budne oči, ne smijemo spavati s licem u jastuku. Tada smanjena cirkulacija krvi pogađa prvenstveno oči, a ako je lice okrenuto prema dolje, skupljat će se više tekućine u području oko očiju – i to se vidi sljedeće jutro.

5. Izbjegavaj tamna sjenila

Tamna, plava ili zelena sjenila u kombinaciji s tamnim podočnjacima daju očima „nabuhli izgled". Ako se ipak ne želiš odreći sjenila, onda radije koristi tople zlatne tonove ili nosi nježni nude.

 

Komentari
Broj komentara:0