Vidite prvi

STUDIJA POKAZALA

Jeftiniji komadi odjeće su kvalitetniji i dugotrajniji od dizajnerskih

Autor:Prvi.tv
Objava:3.12.2018. 10:53
Jeftiniji komadi odjeće su kvalitetniji i dugotrajniji od dizajnerskih
Učitavanje medija preglednika ...

Kupovanje dizajnerske odjeće ima nekoliko prednosti od kojih je glavna uvijek bila kvaliteta i dugotrajnost. U pravilu pristupačniji modeli i majice koje kupujete za desetak maraka umjesto za 90 maraka budu slabije kvalitete, ili smo barem tako mislili.

Nova studija sa Sveučilišta u Leedsu pokazuje kako zapravo jeftinija odjeća i nije tako loša, barem što se tiče kvalitete. Testirali su niz predmeta za svoje istraživanje, od komada koji su koštali samo par dolara do niza onih koje imaju dizajnersku etiketu. Rezultati su pokazali kako su oni jeftiniji komadi ‘nadživjeli’ one dizajnerske i skuplje.

Odjeću su testirali osam tjedana i to njenu abrazivnost ili trošivost, snagu šava i otpornost boje. Rezultati kažu kako su jeftiniji komadi iznimno izdržljivi i dugotrajni, a i bolji za vaš džep. Telegraph je imao intervju s voditeljem istraživačke skupine koji je naglasio kako je većina komada dobro prolazila testove, ali da su jeftiniji komadi ipak imali bolje rezultate. Primjerice, kako navodi, traperice jedne robne marke trajale su dvostruko duže od dizajnerskih, a koštale su jednu desetinu te cijene.

Dakako, ovo ne znači da se potiče da se kupovina jeftinije odjeće jer i to ima svoje velike nedostatke. Tekstil čini jednog od najvećih zagađivača okoliša u današnje doba. Održiva moda nužnost je u današnje doba, ali eto, sada znate da ako i kupite majicu za desetak maraka ne znači da ćete ju morati baciti nakon nekog kratkog vremena nego da može izdržati i više nego što ste možda očekivali.

Komentari
Broj komentara:0