Vidite prvi

savjeti

5 grešaka koje radimo kod nanošenja maskare

Autor:Prvi.tv
Objava:20.2.2018. 15:25
5 grešaka koje radimo kod nanošenja maskare
Učitavanje medija preglednika ...

Maskara na tržištu ima bezbroj i svatko će ju nanijeti na svoj način. Razlikujemo ih po bojama, onima za volumen i onima koje će nam produžiti trepavice, ali nekoliko je stvari još uvijek zajedničko svakoj maskari, neovisno o tome koju koristimo – a to su greške koje činimo kod nanošenja iste. Da, dobro ste pročitali, postoje pogrešni načini nanošenja maskare i kada kažete da niste zadovoljni kvalitetom još jedne maskare u nizu, provjerite još jednom, jer možda ste samo napravili kontraefekt nanoseći je na krivi način. Ako ne nanesete maskaru na cijelu trepavicu, od korijena do vrhova, nemojte očekivati da će ona napraviti čudo. Čak je i moguće da će vam trepavice izgledati kraće nego što zapravo jesu. Bez brige, ništa nije nemoguće, pa tako ni ispraviti greške koje radimo, a srećom, ove doslovno možete ispraviti već pri idućem nanošenju.

Unosite prevelike količine zraka u maskaru

Svi smo u životu barem jednom to napravili – brzinskim pokretima gore-dolje pokušavali uzeti što više proizvoda na četkicu i ponavljali to preko nekoliko puta. Zbog ovog će vam se maskara osušiti puno prije, što će stvarati grudice na vašim trepavicama i potencijalno ih slijepiti. Pokušajte u jednom potezu i lagano zakrenuti aplikator u tubici da pokupite proizvod i izvaditi ga bez poteza gore-dolje. Tako će vaša maskara trajati puno duže i nećete ju nepotrebno puniti zrakom.

Ne radite cik-cak poteze rukom

Ako jednostavno ravnim potezima nanosite maskaru na trepavice, budite sigurni da ih nećete sve obuhvatiti. Volumen i dužinu ćete dobiti radeći cik-cak horizontalne poteze rukom kada nanosite proizvod na trepavice, a ako vam je to prevelika tlaka, na tržištu postoji i vibrirajuća maskara koja će vam napraviti isto što možete i vi sami u nekoliko poteza rukom, pa odvažite što vam je lakše.

Ne čekate da počistite pogreške

Ako malo maskare slučajno nanesete na kapak ili bilo koji drugi dio kože, nemojte ga odmah uklanjati. Pričekajte da se potpuno osuši i samo ga sastružite, jer ako krenete prstom povlačiti i uklanjati vlažnu maskaru, možete se pozdraviti s make upom oko kojeg ste se toliko potrudili.

Nanosite previše proizvoda

Ako ne uklonite višak maskare s aplikatora kada ga izvučete iz tubice, vjerojatno je nanosite previše. Slojevi se nižu jedan na drugoga, što zna izgledati jako neuredno. Nakon što izvučete aplikator iz tubice, dio na kojem imate višak proizvoda obrišite u maramicu i ovo će vam osigurati da se ne zaprljate i da u normalnim količinama nanesete proizvod na trepavice (ne više od dva sloja) koje će istovremeno biti duge i uredne.

Ne očistite maskaru dovoljno dobro kada skidate šminku

Ako ne mičete maskaru s očiju tijekom noći možete biti sigurni da nećete dobiti efekt kakav želite na svojim trepavicama. Prije svega, oslabit će vam trepavice koje će postati sve sklonije pucanju i otpadanju, a drugo, idući dan nećete moći lijepo nanijeti maskaru jer još uvijek imate slojeve stare. Ako koristite vodootporne maskare koje nikako ne možete potpuno ukloniti, koristite baby ulje na blazinici, prislonite na kapak 30-ak sekundi i samo povucite prema dolje. Nemojte trljati, rastezati kožu i ribati trepavice jer ćete ih oštetiti i napraviti kontraefekt.

Komentari
Broj komentara:0