Vidite prvi

otisci uz poruku o miru

Zajednički performans studenata pet ALU u Hercegovini

Autor:Prvi.tv
Objava:21.4.2017. 10:37
Zajednički performans studenata pet ALU u Hercegovini
Učitavanje medija preglednika ...

Trebinje, Mostar i Počitelj će 22. i 23. 4. 2017. godine biti gradovi-domaćini studentima s pet akademija likovnih umjetnosti iz Bosne i Hercegovine, koji će organizirati umjetničke performanse i izložbe "Otisci uz poruku o miru" na javnim mjestima navedenih gradova, a s ciljem promocije značaja aktivne suradnje među mladim umjetnicima.

"Otisci uz poruku o miru" objedinit će studente likovnih akademija iz Sarajeva, Banje Luke, Trebinja, Širokog Brijega i Mostara, a koji su tijekom protekle četiri godine već surađivali u okviru grafičkih radionica "Otisci multioriginalne BiH" i široj javnosti predstavili 10 izložbi s 40 umjetničkih radova.

Performansi će se održati u Kulturnom centru Trebinje, 22. 4. s početkom u 15 sati i mostarskom Mepas Mallu, 23. 4. s početkom također u 15 sati. Izložba radova nastalih tijekom performansa će biti organizirana u Međunarodnoj umjetničkoj koloniji Počitelj, 23. 4. s početkom u 20 sati.

Studenti će neposrednim radom na terenu pokazati svoje vještine, te će javnosti omogućiti da na praktičan i direktan način stekne uvid u vrijednosti i talent koji ovi mladi umjetnici posjeduju. Performans "Otisci uz poruku o miru" organiziran je kroz mirovni projekat PRO-Budućnost, u čijem su se okviru studenti i upoznali i počeli raditi zajedno, a navedena radionica će biti vodilja i primjer svim drugim studentima i pojedincima u našoj zemlji, da su pozitivne inicijative u BiH moguće i u teškim vremenima za kulturu i sve druge segmente društva. Udruženje Arka će pružiti logističku i tehničku pomoć ovoj studentskoj inicijativi.

PRO-Budućnost je USAID-ov projekat koji provodi Catholic Relief Services (CRS) u suradnji s Fondacijom Mozaik, Caritasom BiH, Forumom građana Tuzla, Helsinškim parlamentom građana Banja Luka i Međureligijskim vijećem u BiH.

Komentari
Broj komentara:0