Vidite prvi

HD HS KOSAČA

U Mostaru predstavljena knjiga 'Nada koja ne postiđuje' biskupa Ratka Perića

Autor:Prvi.tv
Objava:8.2.2019. 19:03
U Mostaru predstavljena knjiga 'Nada koja ne postiđuje' biskupa Ratka Perića
Učitavanje medija preglednika ...
Predstavljanje knjige 'Nada koja ne postiđuje'Predstavljanje knjige 'Nada koja ne postiđuje'Predstavljanje knjige 'Nada koja ne postiđuje'Predstavljanje knjige 'Nada koja ne postiđuje'Predstavljanje knjige 'Nada koja ne postiđuje'

U Velikoj dvorani Hrvatskoga doma hercega Stjepana Kosače u Mostaru u četvrtak, 7. veljače 2019. godine predstavljena je knjiga "Nada koja ne postiđuje" biskupa mostarsko-duvanjskog i apostolskog upravitelja trebinjsko-mrkanskog Ratka Perića, u nakladi Crkve na kamenu Mostar.

O knjizi su govorili vojni ordinarij u RH Jure Bogdan, povjesničar prof. dr. sc. Ivica Šarac s Filozofskog fakulteta u Mostaru, glavni urednik nakladničke kuće Crkve na kamenu prof. dr. Božo Goluža i autor knjige biskup Ratko Perić.

U svojem izlaganju biskup Bogdan kazao je kako je "ova knjiga rezultat temeljitog proučavanja arhivske građe o blaženima, svjedočanstva sudionika, pobijanja velikih laži o blaženiku i Katoličkoj Crkvi".

Profesor na Filozofskom fakultetu u Mostaru Ivica Šarac rekao je kako "knjiga zalazi puno dublje u problematiku i odgovara na jedinu preostalu pritužbu ili prigovor protivnika Stepinčeva dobra glasa", istaknuvši kako bi knjiga za autore koji su neznanstveno i neprovjereno pisali o kardinalu Stepincu zaista mogla postati knjiga koja postiđuje.

Biskup Perić se u svojem predavanju osvrnuo na povijest Hrvata i na značaj kardinala Stepinca, zahvalivši svima koji su sudjelovali u realizaciji njegove knjige.

Na predstavljanju knjige nazočilo je izaslanstvo HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora. Dužnosnike sa svih razina izvršne i zakonodavne vlasti predvodio je predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović.

Knjiga Nada koja ne postiđuje izdana je u povodu 120. obljetnice rođenja i 20. obljetnice beatifikacije zagrebačkog nadbiskupa kardinala Alojzija Stepinca, blaženika i mučenika.

 

Komentari
Broj komentara:0