Vidite prvi

NP Mostar

Na repertoaru predstave "Ne igraj na Engleze" i "Mostarska djelidba"

Autor:Prvi.tv
Objava:12.2.2018. 11:17
Na repertoaru predstave Ne igraj na Engleze i Mostarska djelidba
Učitavanje medija preglednika ...

Narodno pozorište Mostar ovaj tjedan na repertoaru ima dvije hit predstave iz svoje produkcije, i to "Ne igraj na Engleze" i "Mostarska djelidba", priopćili su iz te teatarske kuće.

Predstava "Ne igraj na Engleze" održat će se u utorak, 13. veljače, u 20 sati. Rađena je po tekstu Vladimira Đurđevićam u režiji Emira Spahića, a govori o trojici najboljih prijatelja, koji u jednoj noći iščekuju rezultat jedne utakmice. Kladili su se različito i dobitak je siguran.

Adaptaciju i dramaturgiju teksta potpisuje Adnan Lugonić, a scenografiju i kostimografiju Sabina Trnka.

Druga hit komedija "Mostarska djelidba", koja je najavljena za petak, 16. veljače, u 20 sati, rađena je prema djelu Skendera Kulenovića u režiji Sulejmana Kupusovića (1951. – 2014.) i redovito izaziva veliki interes publike.

Priča je smještena u ksenofobičnu sredinu bosanskohercegovačke kasabe, među zatucane, polupismene i zavišću nagrižene ljude, ali je u isto vrijeme protkana britkim humorom i liskalucima svojstvenim ljudima iz te sredine. Dolazi djelidba i sve se dijeli - ljudi, vjera, zemlja…sve.

Ulaznice se prodaju po cijeni od 7 maraka, sa standardnim popustom za učenike, studente i umirovljenike 3,50 marke, navodi se u priopćenju.  

Komentari
Broj komentara:0