Vidite prvi

UZ PRIGODAN PROGRAM

Livno obilježava 175. godina postojanja Matice hrvatske

Autor:Prvi.tv
Objava:18.5.2017. 14:41
Livno obilježava 175. godina postojanja Matice hrvatske
Učitavanje medija preglednika ...

U povodu 175 godina osnutka i djelovanja Matice Hrvatske, u Franjevačkom muzeju i galeriji Gorica, općina Livno,  u petak 19. svibnja u 19 sati biti će održan prigodni program uz susret čelništva Matice Hrvatske s ograncima iz BiH i građanima.  

Predsjednik Matice Hrvatske akademik Stjepan Damjanović govoriti o temi "Matica hrvatska – 175 godina sa svojim narodom", dok su potpredsjednici Stipe Botica i Damir Barbarić predvidili predavanja na temu "Rukopisne zbirke usmene književnosti  Matice hrvatske s područja Bosne i Hercegovine", odnosno "Franjo Marković o stupanju Hrvata u uzvišeni hram umlja svjetskoga".

Drugog dana, u subotu 20. svibnja, domaćin predstavnika najstarije hrvatske kulturne ustanove, utemeljene 1842. godine pod imenom "Matica ilirska" je Karmel svetog Ilije na Buškom jezeru.

Prema programu, tom prilikom će predsjednik Matice Hrvatske Stjepan Damjanović održati predavanje o temu  "Matica hrvatska i njezini ogranci", dok će tajnik Zorislav Lukić prezentirati  suradnju Središnjice i ogranaka iz Bosne i Hercegovine.

U planu i programu je izlaganje potpredsjednika Stjepana Sučića na temu "Nakladništvo Matičinih ogranaka iz Bosne i Hercegovine" kao i gospodarskoga tajnika Matice hrvatske Damira Zorića koji će govoriti na temu "Mjesne kulturno – povijesne teme kao istraživačke i publicističke prilike Matičinih ogranaka".

U završnom dijelu predviđeno je predstavljanje Matičinih ogranaka.

Komentari
Broj komentara:0