Vidite prvi

hnk mostar

Konferencija za novinare u povodu premijere predstave "Gnijezdo"

Autor:Prvi.tv
Objava:12.3.2018. 11:33
Konferencija za novinare u povodu premijere predstave Gnijezdo
Učitavanje medija preglednika ...

U povodu premijere predstave "Gnijezdo", koja je autorski projekt Marine Petković Liker, inspiriran poezijom Marka Tomaša, održat će se konferencija za novinare u utorak, 13. ožujka, u 11 sati, u Hrvatskom narodnom kazalištu (HNK) Mostar.

Na konferenciji će o predstavi govoriti ravnatelj HNK Mostar Ivan Vukoja, autorica predstave Marina Petković Liker te glumci Miro Barnjak, Bojan Beribaka, Angela Bulum, Jelena Kordić Kuret, Nikolina Marić, Jadranka Popović Miljko i Ivan Skoko.

U svojoj specifičnoj ekspoziciji "Gnijezdo" istražuje odnose glumaca s publikom te njihovo bivanje u izvedbenom prostoru.

Gledalište postaje proširena pozornica, a publika aktivnim, dragim gostom, a kasnije i svjedokom kazališnog čina. Uvodni se dobrosusjedski ugođaj postupno transformira u scenu susreta u jednoj mostarskoj obitelji s jasno definiranim likovima i okolnostima, napisao je Dragan Komadina.

Prema njegovim riječima, "Gnijezdo" je komad o nesređenim odnosima između tri sestre i tri brata koji nenadano na godišnjicu majčine smrti otvaraju bolnu temu – što učiniti sa zajedničkom kućom koju je ozbiljno načeo zub vremena.

Istodobno, to je predstava okupljena oko simboličke niti – bliskosti i ljubavi među braćom i sestrama, u kojoj nema mjesta za velike dramske obrate. Možda tek za koju čašicu žuči i meda, naveo je Komadina.

Komentari
Broj komentara:0