Vidite prvi

orašje

Izaslanstvo Posavine na Dunavskom festivalu u Ulmu

Autor:Prvi.tv
Objava:11.7.2018. 15:22
Izaslanstvo Posavine na Dunavskom festivalu u Ulmu
Učitavanje medija preglednika ...

Predsjednik Općinskog vijeća Orašja Mario Oršolić i izaslanik načelnika Ilija Baotić predstavljali su Općinu Orašje na Međunarodnom festivalu Donaufest u Ulmu i Neu-Ulmu u Njemačkoj koji ove godine traje od 7. do 15. srpnja.

Izaslanstvo Posavine održalo je niz sastanaka s ciljem uspostavljanja gospodarske suradnje i zajedničkih projekata kako s predstavnicima gradova Ulm i Neu-Ulm tako i s predstavnicima gradova Vinkovci i Vukovar, te predstavnicima Vukovarsko-srijemske županije, koji su također sudjelovali na festivalu.

Pored Oršolića i Baotića, Posavsko izaslanstvo činili su i izaslanik predsjednika Vlade Posavske županije Darko Kasap, direktor Ureda za razvoj i europske integracije Posavske županije Franc Kljajić, bivši načelnik Đuro Topić koji je i uspostavio suradnju s Ulmom, te korpar Anto Dominković koji je na Sajmu pokazao kako se pletu korpe.

Prezentaciju o potencijalima i prednostima za ulaganje u Posavsku županiju i Poduzetničku zonu Dusine na velikom Ekonomskom forumu održanom u Gradskoj vijećnici Ulma održao je Franc Kljajić, nakon čega su predstavnici Općine i Županije razgovarali s njemačkim gospodarstvenicima o mogućnostima ulaganja.

Izaslanstvo Posavine sudjelovalo je i na  sastanku s ministrom pravde Europskih integracija i turizma Baden-Wurttemberga Guidom Wofom, a posjet je upriličen i Crvki u Ulmu u kojoj su se okupili stanovnici općine Orašje koji su tamo na privremenom radu.

Komentari
Broj komentara:0