Vidite prvi

KULTURA

Ikavski skup na Humskim danima poezije

Autor:Prvi.tv
Objava:19.10.2017. 12:50
Ikavski skup na Humskim danima poezije
Učitavanje medija preglednika ...

Na tradicionalnoj književnoj manifestaciji XVIII. humski dani poezije, u organizaciji Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, u srijedu je u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače održan ikavski skup.

U bogatom programu svoj književni prinos dali su pjesnici Danica Bartulović, Stanislav Bašić i Jozefina Pranjić, a filološkim pogledima Marine Kljajo Radić i Antuna Lučića predstavljana je stihozbirka "Budna", autorice Anite Martinac.

U etnonastavku programa o ženskoj narodnoj nošnji iz Posavine, staroj preko dvije stotine godina koju je nosila Anita Martinac, kao i ostaloj vrijednoj etno zbirci govorio je Damir Kočić.

Bilo je to treći susret ovogodišnjih Humskih dana, nakon predstavljanja pjesnika u osnovnoj i srednjoj školi u Livnu te Gimnaziji Mostar.

Inače, završnica Humskih dana poezije 'Sveknjiževna večer' na kojoj će nastupiti oko trideset pjesnika. najavljena je za petak u 20 sati, u Hrvatskom domu hercega Stjepana Kosače, priopćeno je iz Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne.

Komentari
Broj komentara:0