Vidite prvi

KULTURA

Dodijeljene nagrade "Mirko Kovač"

Autor:Prvi.tv
Objava:8.9.2017. 15:18
Dodijeljene nagrade Mirko Kovač
Učitavanje medija preglednika ...

Nagrada "Mirko Kovač" ove godine dodjeljuje se treći put u četiri ravnopravne kategorije: za najbolji roman, za najbolju knjigu eseja ili publicističku knjigu, za najbolji scenarij po snimljenom filmu i za najbolje djelo mladoga autora za djela objavljena ili prvi put prikazana na području Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Hrvatske i Srbije.

Prema pravilima Nagrade, svaka kategorija ima izbornike izabrane na petogodišnji mandat, a toliki je i mandat za članove žirija.

Izbornici po kategorijama su Bruno Kragić za najbolji scenarij, Srđan V. Tešin za djelo mladog autora, Tomislav Brlek za najbolji esej te Mića Vujičić za najbolji roman.

Žiri u sastavu Vlaho Bogišić - predsjednik žirija, Predrag Antonijević, Enver Kazaz, Borka Pavičević i Dragan Radulović na sastanku 1. i 2. rujna za najbolja djela koja će dobiti Nagradu "Mirko Kovač", za svaku kategoriju 5.000 eura te povelje, izabrao je djela za najbolje djelo mladog autora scenarij "Ne gledaj mi u pjat" Hane Jušić u produkciji Kinorame iz Zagreba, za knjigu eseja "Smrt na Kosovu polju: Istorija kosovskog mita" Ivana Čolovića u izdanju XX veka iz Beograda, za najbolji scenarij "Dobru ženu" Mirjane Karanović, Stevana Filipovića i Darka Lungulova u produkciji This and That Productions iz Beograda i za najbolji roman "Kad sam bio hodža" Damira Ovčine u izdanju Buybooka iz Sarajeva.
 
Svečana dodjela Nagrade bit će održana 7. studenog na "Četvrtim danima Mirka Kovača". Manifestacija "Dani Mirka Kovača" održava se od 5. do 8. studenog u Rovinju. 

Komentari
Broj komentara:0