Vidite prvi

spoj kulture i automobila

Avionom do Stuttgarta za 39,99 eura

Autor:Prvi.tv
Objava:12.1.2018. 14:38
Avionom do Stuttgarta za 39,99 eura
Učitavanje medija preglednika ...
stuttgartfoto 5foto 4foto 3foto 2Foto 01

Zračna kompanija "Eurowings" započinje letove iz Mostara 16. svibnja 2018. godine, a letjet će se dva puta tjedno u Düsseldorf i Stuttgart. Prvi let bit će za Düsseldorf, za koji će biti uspostavljeni letovi srijedom i nedjeljom, dok će letovi za Stuttgart biti srijedom i subotom.

Cijena karte za zrakoplov odnosno jednosmjernog leta će biti od 39,99 eura, rečeno je prije par mjeseci na konferenciji u Mostaru povodom dolaska njemačkog avioprijevoznika Germanwings u grad na Neretvi, piše bljesak.

Grad s najmanjom razinom stresa na svijetu je definitivno najbolja destinacija za bijeg na odmor ovoga proljeća.

Donosimo vam popis mjesta koja ne smijete zaobići u Stuttgartu, gradu koji je najbolji spoj kulture i automobila.

- Markthalle – za Markthalle u Stuttgartu kažu da je najljepši market u Njemačkoj. Možete pronaći sve, domaće i uvozno, od hrane, pića, voća, čokolada, pa sve do raznih kućnih potrepština. Zgrada sama po sebi piše povijest, 1864.g. na ovome mjestu bila je tržnica povrća, 1914. izgrađena je zgrada koja je bila teško oštećena u II. Svjetskom ratu, 70-ih godina su je htjeli srušiti, 1993. je izgorjela unutrašnjost, svaki puta su je obnavljali i vraćali u funkciju. Nama je za oko najviše zapeo štand s balkanskim specijalitetima, uz puno mađarskih i srpskih specijaliteta odmah ćete primijetiti proizvode Kraša i Podravke

- Mercedes Benz i Porsche muzej – bilo da ste ljubitelj automobila ili ne, ova dva mjesta su odlična da naučite ponešto o automobilskoj industriji, kako su zapravo nastala ova dva giganta ili jednostavno da pogledate kakvi su se automobili vozili nekada.

- Schlossplatz i Konningstrasse – glavni trg i glavna ulica i kao što im epiteti govore, ovdje su sva glavna zbivanja, ovdje je glavno sjecište kulture, mode, zabave.

- kroz veći dio grada, dužine oko 12 km, proteže se prekrasan Schloss park, ispunjen vodoskocima, jezerima i mjestima za odmor, razonodu i rekreaciju. Prolazeći kroz park, put vas dovodi do jednog od najvećih i najljepših ZOO vrtova u Europi, Wilhelma, u sklopu kojega se nalazi i botanički vrt. Ulaskom kroz njegova vrata ulazite u jedan magičan i bajkovit svijet. Uživat ćete u društvu i ljepoti biljaka i životinja iz svih krajeva svijeta.

- ne bojite li se visine, popnite se na televizijski toranj odakle ćete imati pogled na cijeli Stuttgart i okolicu.

- svakako posjetite jedno od najvećih kazališta Staatsheater Stuttgart, koji ima balet, dramu i operu. 

- također nemojte propustiti priliku posjetiti dvorac Ludwigsburgu nedaleko od Stuttgarta, koji će vas vratiti u doba kralja Ludwiga, posljednjeg kralja pokrajine Baden-Wurttenberg.
 

Koristan savjet: StuttCard – Vjerojatno ste već čuli za slične kartice i u drugim gradovima, e pa Stuttgart isto ima svoju – dakle StuttCard vam omogućuje besplatan upad u sve muzeje, u nekim restoranima možete dobiti neke dodatke besplatno kao npr. desert, te popuste u nekim dućanima ili pak kazalištima. Ukoliko posjetite samo dva muzeja, kartica vam se već isplatila. 

 

Komentari
Broj komentara:0