Vidite prvi

"Cake day"

Učenici OŠ "Bijelo Polje" prodajom kolača pomažu najpotrebitije

Autor:Prvi.tv
Objava:6.4.2018. 11:32
Učenici OŠ Bijelo Polje prodajom kolača pomažu najpotrebitije
Učitavanje medija preglednika ...

Učenici Osnovne škole "Bijelo Polje" u Potocima kod Mostara u školskoj 2017./2018. godini pokrenuli su projekt pod nazivom "More cakes, more help - Više kolača, više pomoći". Tako svake srijede organiziraju "Cake day" tijekom kojega na velikom odmoru prodaju kolače, a zarađeni novac daruju u dobrotvorne svrhe.

Riječ je o projektu kojega navedena škola realizira zajedno s kolegama iz Austrije, Njemačke, Slovačke, Turske, Srbije, Rumunjke i Moldavije, i to putem eTwinning platforme - zajednice škola u Europi.

Koordinatorica projekta, nastavnica Azra Šoše kazala je kako eTwinning nudi platformu za odgojno - obrazovne radnike (nastavnike, ravnatelje, bibliotekare, itd.), koji rade u školama i dječjim vrtićima europskih država, članica eTwinninga.

"Putem ove platforme članovi mogu komunicirati, surađivati, razvijati projekte, razmjenjivati znanje i iskustva te postati dio najzanimljivije obrazovne zajednice u Europi, a sve aktivnosti ostvarene u našem projektu škole dijele upravo putem ovog portala koji broji više od 550 000 korisnika" - kazala je za Fenu nastavnica Šoše.

Napomenula je kako su glavni ciljevi projekta preuzimanje uloge lidera u lokalnoj zajednici, potom djelovanje na lokalnu zajednicu, promocija volontiranja, pomoć drugima, te širenje humanih odnosa u školi i lokalnoj zajednici.

"Svake srijede organiziramo 'Cake day' tijekom kojega prodajemo kolače na velikom odmoru i sva zarađena sredstva darovat ćemo u dobrotvorne svrhe" - istaknula je Šoše, naglasivši kako će najveći dio tih sredstava donirati Dječjem domu Mostar, dok će jedan dio učenici 9 razreda iskoristiti za realiziranje ekskurzije.

Kroz ovaj projekt, OŠ Bijelo polje sudjelovala je i u tri humanitarne akcije za pomoć učenicima slabijeg imovnog stanja, a također su koncem prošle godine organizirali akciju u sklopu koje su donirali slatkiše, higijenske potrepštine i školski pribor korisnicima Dječjeg doma Mostar, Udruzi 'Vedri osmjeh' i Centru 'Los Rosales'.

Sve ove aktivnosti, kako kaže Šoše, ne bi ostvarili bez svesrdne pomoći roditelja učenika, koji se uvijek rado odazovu na svaku humanitarnu akciju, a posebnu zahvalu uputila je majkama učenika koje su sudjelovale u pravljenju kolača i koje su svesrdno podržale sve aktivnosti u projektu.

"U projektu sudjeluje 25 učenika sedmih i devetih razreda OŠ 'Bijelo Polje' koji svojim vrijednim radom i zalaganjem žele poslati jednu pozitivnu priču našim sugrađanima. Naši učenici pokazali su da zajedničkim trudom i radom možemo postići jako puno" - kazala je Šoše. 

Komentari
Broj komentara:0