Vidite prvi

poznati kuhar

Špiček: Bez mojeg znanja uzeli su mi ime, sliku, pa čak i potpis

Autor:Prvi.tv
Objava:31.12.2018. 8:51
Špiček: Bez mojeg znanja uzeli su mi ime, sliku, pa čak i potpis
Učitavanje medija preglednika ...

Šokirao sam se kada sam se ugledao na uvoznim namirnicama, kaže Tomislav Špiček (44). Popularni kuhar nije mogao vjerovati kada su mu prijatelji pokazali da se njegovo lice, pa čak i potpis, nalaze na ambalaži raznoraznih proizvoda iz dalekih dijelova svijeta.

Iako na grahu uvezenom iz Kine te mješavini začina, riži dugog i kratkog zrna, ali i drugim proizvodima brenda 'Bon Apetit' uz Špičekovu sliku i potpis stoji naznačeno 'Preporuka vrhunskoga kuhara', isti taj vrhunski kuhar ne da ne preporučuje te proizvode nego mu nije jasno kako se našao na njima.

- Pa ja sam zagovaratelj domaćih namirnica. Prestrašno je kako mi je netko ukrao identitet - ističe Špiček.

I dok njegovo lice već više od godinu i pol krasi, između ostaloga, i dodatke jelima za gulaš i za piletinu popularni kuhar sudskim putem pokušava vratiti ukradeni identitet.

- Stvarno ne razumijem kako mi je to netko mogao učiniti. Tužio sam tvrtku koja je to učinila i sada čekam da se nešto riješi - ispričao nam je Špiček.

Kada smo nazvali za komentar vlasnika tvrtke Carpona Food, koja koristi Špičekov lik, i predstavili se, poklopili su nam slušalicu.

Inače, kuhar ističe da se, kao pobornik domaćih sastojaka, onim ostalima služi samo kada su neophodni. Čak se i poznati zagrebački restoran u kojem Špiček radi na svojim stranicama hvali kako njihov glavni kuhar kuha s 'isključivo domaćim namirnicama iz provjerenih domaćinstava'.

Tvrtka sa sjedištem u Krapini ima registriranih tridesetak djelatnosti među kojima su i kupnja i prodaja robe, ali i promidžba, reklama i propaganda. 'Skuhati kašu' renomiranom televizijskom kuharu nije im bilo teško jer se bave i grafičkim dizajnom. U 2017. godini, prema podacima Poslovne Hrvatske, ostvarili su prihod veći od pet milijuna kuna. Špiček kaže da samo traži pravdu.

- Više od godinu dana gledam kako to riješiti. Nadam se da će maknuti moj lik s tih proizvoda jer je ovo prestrašno - rekao je Špiček.

24sata.hr

Komentari
Broj komentara:0