Vidite prvi

SLAŽETE LI SE?

Pokus potvrdio: Ženama su privlačni muškarci koji jedu češnjak!

Autor:Prvi.tv
Objava:3.1.2017. 19:51
Pokus potvrdio: Ženama su privlačni muškarci koji jedu češnjak!
Učitavanje medija preglednika ...

Hrana koju jedete može utjecati na miris kojim vaše tijelo pokušava privući suprotan spol, otkrili su znanstvenici. Oni su dugo pratili način na koji mužjaci daždevnjaka privlače ženke birajući hranljive namirnice, a preliminarna istraživanja pokazuju da slično važi i za ljude.

U nizu eksperimenata, 42 muškarca jela su sirovi češnjak (četiri češnja) ili gutali kapsule (s 1.000 mg ekstrakta češnjaka), a onda nosili tufere ispod pazuha tijekom 12 sati.

Oni su se kasnije suzdržavali od češnjaka i također nosili tufere, koji su upijali njihov znoj. Zatim je 14 žena procijenjivalo "miris" ovih vatica i upoređivalo one koje su nosili muškarci koji su jeli češnjak s ostalima. Ispostavilo se da su muškarci koji su uživali u moćnom prirodnom antibiotiku imali privlačniji miris.

Znanstvenici smatraju da miris obogaćen češnjakom djeluje privlačno na suprotan spol, jer ukazuje na zdravstveno stanje potencijalnog partnera.

"Također, možda miris muškarca sugerira i kakvu hranu može osigurati svojoj partnerici", smatra Žitka Fijalova s Karlovog sveučilišta u Pragu, voditeljica ovog istraživanja.

Drugo istraživanje je pokazalo i da muškarci koji unose hranu bogatu karotenoidima također djeluju privlačno na žene, ali je također pokus obavljen na manjim uzorcima, prenose regionalni mediji.

 

Komentari
Broj komentara:0