Vidite prvi

ŠTO IZBJEGAVATI U RESTORANIMA?

Kuhari poručili: Ovo nikada ne biste trebali naručivati u restoranima

Autor:Prvi.tv
Objava:4.1.2017. 17:33
Kuhari poručili: Ovo nikada ne biste trebali naručivati u restoranima
Učitavanje medija preglednika ...

Sjesti u restoran i odlučiti što jesti mnogima može biti prava muka, posebice ako se na meniju nudi bogat izbor jela.

 
No, taj bi izbor mogao biti ubuduće olakšan, piše Daily Mail. 

Više od dvadeset ljudi, koji tvrde na toj društvenoj mreži da su kuhari, konobari ili stručnjaci za hranu, iznijeli su svoja stajališta i poručili: "Ovo nikada ne biste trebali naručivati u restoranu..." , prenosi Večernji.hr

– Osobno, ako sam 30 km udaljen od mora, ne naručujem morske plodove, kaže Steve Lazarus. 

– Izbjegavam naručivati steakove u restoranima koji nisu specijalizirani za njih. Razmažen sam jer sam radio u mnogima od njih pa, ako nisam u steak houseu, obično se razočaram. Također izbjegavam morske plodove ako nisam u restoranu koji slovi za vrhunski restoran s morskim plodovima ili negdje gdje znam da nabavljaju svježu ribu i morske plodove. I nemojte nikada naručivati desert s morskim plodovima, savjetuje Sean Quinn, kuhar s deset godina iskustva.

– Ako ste u kineskom restoranu, izbjegavajte jela koja nisu kineska. S razlogom je restoran specijaliziran za određenu vrstu hrane. Jednom sam naručio pire krumpir i dobio sam nešto što je bilo 75 posto bijelo brašno – kaže Leonard Hiad.

– Jedan od mojih chefova mentora savjetovali su mi da NIKAD ne naručujem "specijalitete kuće". Kaže da se specijaliteti obično rade od ostataka stare hrane koje se žele riješiti – otkrio je kuhar Janera Soloven. 

– Ako jedete ribu nedjeljom, vjerojatno nećete jesti svježu – poručuje Joran Karlsen koji je studirao na Culinary Arts. 

I sam Anthony Bourdain izjavio je da nikad ne bi jeo ribu nedjeljom jer većina vlasnika nabavlja hranu za vikend četvrtkom ili petkom. 

Komentari
Broj komentara:0