Vidite prvi

zdrava prehrana

Konačno srušen mit o masnim namirnicama u koji mnogi od nas vjeruju

Autor:Prvi.tv
Objava:20.11.2017. 13:53
Konačno srušen mit o masnim namirnicama u koji mnogi od nas vjeruju
Učitavanje medija preglednika ...

Pedijatar i profesor medicine Aaron Carroll u svojoj knjizi "The Bad Food Bible: How and Why to Eat Sinfully" navodi vrlo korisne informacije. 

Postoji jedna stvar koju znamo o namirnicama bogatima masnoćama i masnim kiselinama. Njihovo konzumiranje ne uzrokuje dobitak kilograma. Baš suprotno, zapravo može pomoći pri gubljenju nekoliko kilograma, navodi Carroll.

To znači da namirnice poput avokada, lososa i orašastih plodova bi se svakako trebale naći u našoj prehrani. Također, one osobe koje konzumiraju hranu bogatu masnoćama i masnim kiselina te hranu čiji je udio rafiniranih ugljikohidrata vrlo nizak često znaju izgubiti kilograme te poboljšati zdravstveno stanje. 

Tijelu su potrebne masnoće i masne kiseline kako bi ono zdravo funkcioniralo. Jer kada ne jedemo namirnice iz te prehrambene skupine, umjesto njih onda konzumiramo rafinirane ugljikohidrate i šećer, koje se često povezuje s debljanjem i pretilošću.

Naravno, bitno je znati da nisu sve masnoće jednako dobre za nas, te da bismo ih trebali najviše uzimati iz namirnica kao što su avokado, riba, orašasti plodovi i maslinovo ulje.

Komentari
Broj komentara:0