Vidite prvi

MIROM I STABILNOSTI PROTIV BAKIRA

Kako to da Izetbegović izražava želju za ratom baš uoči obljetnica?

Autor:V.M.
Objava:19.11.2017. 11:31
Kako to da Izetbegović izražava želju za ratom baš uoči obljetnica?
Učitavanje medija preglednika ...
2

Kako to da Izetbegović izražava želju za ratom baš uoči obljetnice Vukovara, Herceg-Bosne i onda kada se treba suditi ratnom zločincu Ratku Mladiću? U nedavnom intervju član predsjedništva Bosne i Hercegovine izjavio je kako je spreman ponovno ići u rat.

U ovom mjesecu se prisjećamo svih žrtava domovinskog rata, ponajviše napadnutih od velikosrpske agresije.

Na malim ekranima prikazane su strahote koje je narod proživljavao za vrijeme opsade. Vidjeli smo kako je to izgledalo zastrašujuće u Vukovaru i Škabrnji. 

Krajem ovog mjeseca sudi se i Ratku Mladiću za zločin u Srebrenici, pa smo imali priliku vidjeti kako je to izgledalo i tamo.

Mogli smo vidjeti kako su stradali stanovnici naše države zarobljeni, pa ubijani na mučki način.

Pa kako onda netko može izjaviti da je spreman da se ista strahota ponovi? Kakvog srca ta osoba može biti? Jesi li ti Izetbegoviću vidio uplakana lica kada su skupljali kosti svojih najmilijih?

Iz nekih zapisa sam saznala da se Izetbegović prošli rat skrivao u riznici Središnje banke.

Pa naravno da je tzv. gospodin spreman na rat, neće prolijevati svoju krv, ni krv svoje obitelji, već tuđu. Nastavlja politiku svoga oca Alije koji nas je svojim odlukama i doveo u stanje rata.

Zašto baš sada da se da ta kukavička izjava kada se slavi obljetnica Hrvatske zajednice Herceg-Bosne, koja je osnovana 18.11.1991. na dan kada je pao Vukovar,  zamišljena je kao privremeno tijelo vlasti u funkciji obrane onih dijelova Bosne i Hercegovine gdje su Hrvati bili u većini ili su barem činili značajan udio stanovništva. Osnivači Herceg Bosne vjerovali su da će uz pomoć Muslimana uspjeti obraniti te prostore.

Predsjednik Herceg-Bosne Mate Boban je na pitanje: "Zašto Herceg Bosna u ovom trenutku?", odgovorio:

"Bosna ponosna prestala je biti ponosna. Njenim cestama, željeznicom, eterom njenim - kruži zlo. Ona je okupirana. Hrvatski narod, ponosan narod, morao je učiniti nešto da u tome ne sudjeluje, da da do znanja da to ne želi."

Izetbegoviću, ako smo se jednom mogli udružiti da branimo, zašto sada ti želiš da mi svi međusobno započnemo rat?

Enis Bešlagić je rekao: "Ako su se djeca okrećala na ražnju u prošlom ratu, a tada smo izašli iz zajedničke države, kako bi tek sada krvoločni ratovi izgledali da se sada zapuca, ondje gdje svi reže jedni na druge."

U Beogradu su se okupili u znak sjećanja i nosili transparente na kojima je pisalo "Žene u crnom za mir i pravdu", "Nikada nećemo zaboraviti zločine u Vukovaru" i "Odgovornost", a rukama su nosili crvene ruže.

Srbi su spremni na suradnju i na odgovornost, žao im je što je se to dogodilo, smatraju da žrtve nisu dobile pravdu na institucionalnoj razini u vidu kaznene odgovornosti. Ako su oni svjesni problema i žele da popravimo odnose da bi se zadržao mir i stabilnost, zašto onda Izetbegoviću stvarati problem gdje ga nema?

Ne dozvolimo da se ponovi rat, ne dozvolimo da ponovno suze i krv prolijevamo radi tuđih ideala, koji ne bi ni kapljicu znoja prolili za nas.

Valentina Miličević

 

Komentari
Broj komentara:2