Vidite prvi

Apsurdistan

Bosna i Hercegovina - država ili parodija

Autor:Prvi.tv
Objava:26.3.2018. 18:04
Bosna i Hercegovina - država ili parodija
Učitavanje medija preglednika ...

U Bosni i Hercegovini postoje dva tipa ljudi; oni koji kukaju i imaju, a koje u žargonu nazivamo ublehašima na tuđi račun i borci znani kao radnici na rate. Prvi žive vječno, a potonji dok im voda dođe do grla.

Bosansko-hercegovačko je društvo tijekom minulih godina doživjelo stanovitu metamorfozu. Doslovno se osjeti konfuzija, netrpeljivost, rivalstvo između nižih i viših, apatija. Neki to po medijima i dnevnim kuloarima nazivaju fašizmom, neki stoljetnom okupacijom.

Istanbulskom ćemo konvencijom nažalost uskoro dobiti i treći rod. U nedostatku inih naziva i terminoloških koncepcija šaljivo ćemo ih prozvati tropišima. Dok druge zemlje muku muče s odvojenim toaletima za transvezite, u BiH je poljski toalet autohtoni proizvod za svaku grupu i rod. Naravno, najvažnije je da je besplatan i uporabno savršen.

Mladi u BiH su sretni, imaju viška vremena i pune kavanska mjesta s najelitnijom cijenom kave – kavu za marku. Čir u želucu je posljedica ispijanja kave, naglih i prizemnih tračeva. Elitna prostitucija cvjeta, nema koji moćnik nema ljepšu ljubavnicu. Bitno da ima kilogram šminke i da pritom bude bez trunke mozga.

Takvi uspijevaju, a uspješni i školovani se sele poput lastavica prema jugu. Hmm, oprostite, sjeveru. Čudne su lastavice ti ljudi. Ovdje mogu raditi cijeli mjesec za 400 maraka, a tamo ih u Njemačkoj čekaju smještaj i tisuću eura viška. Korupcija je problem, kaže ljepotom obasut ženski glas Europske Unije. Mladi se sele, trbuhom za kruhom, kruhom za trbuhom. Što ja znam?

Pet posto pučanstva u BiH ima za zimovanja i ljetovanja, a 95 posto nema za pogrebne troškove. Što će im pogrebi, kad država za mrtve nema obzira, a za žive pogotovo dok se mumificariju čekajući kakvu-takvu mirovinu. Pih, ako ova mlada generacija doživi mirovinu, to će biti bingo, ali onaj bingo u koji svi bulje čekajući sretne brojeve kojih obično nema.

Dobrodošli u državu koja ima sluha za potrebite! A potrebe su elitni džakuziji, mercedesi, pokretne i nepokretne vile i vikendice. Kažu da se u BiH ne cijepe od bolesti, a pogotovo ne od ospica. Bitno je da se cijepe od samih sebe čekajući grom iz vedra neba i sunce poslije duge kiše. 

A tek škutori! Za njih imaju Mostarci riječi hvale. Opkoliše i osvojiše sve, paraziti su to, vole i slave život kao Rimljani.  Završili smo s predavanjem o zemlji, nastavljamo sutra.

Vremenska je prognoza obećavajuća, ljudi će biti veseli, mladi, poletni jer nisu svi meteoropati u BiH. Ima nas i depresivnih, a za ovo se proljeće priprema deblokada, EU će pokucati kod BiH na vrata i reći: Ušli ste na pogrešan ulaz!

Komentari
Broj komentara:0