Vidite prvi

U PETAK 22. RUJNA

U Tomislavgradu premijera dokumentarnog filma 'Potraga za sličnostima'

Autor:Prvi.tv
Objava:18.9.2017. 20:11
U Tomislavgradu premijera dokumentarnog filma 'Potraga za sličnostima'
Učitavanje medija preglednika ...

Premijera dokumentarnog filma "Potraga za sličnostima" u režiji Emira Kapetanovića održat će se u petak, 22. rujna, u prostorijama Općinskog vijeća Tomislavgrad u 12 sati.

Pored Tomislavgrada premijera filma isti će se dan u različitim terminima održati u Doboju, Sanskom Mostu, Ljubuškom, Loparima i Ribniku.

Film je produciran nakon uspješno završenih radionica i interetničkog umjetničkog kampa u sklopu projekta Agenti interkulturalizma - "Potraga za sličnostima", kojega je realizirala Udruga "Magacin Kabare", uz potporu Veleposlanstva Sjedinjenih Američkih Država u BiH.

Kao svojevrsna kruna projekta, film obuhvaća sve značajne trenutke s održanih radionica te prikazuje završne umjetničke radove, promišljanja i izjave mladih sudionika iz šest bh. gradova koji su svojim angažmanom u projektu pokušali pomjeriti granice te, umjesto isticanja različitosti, pronaći sličnosti između pripadnika različitih etničkih skupina u BiH.

Realiziranje projekta podržali su Ministarstvo kulture i sporta Kantona Sarajevo, Federalno ministarstvo kulture i sporta te Jolie-Pitt fondacija.

Komentari
Broj komentara:0