Vidite prvi

NAGRADE NAJBOLJIMA

Svečano zatvaranje 12. Mostar film festivala

Autor:Prvi.tv
Objava:2.12.2018. 16:44
Svečano zatvaranje 12. Mostar film festivala
Učitavanje medija preglednika ...

Dodjelom nagrada najboljim glumcima, u ponedjeljak, 3. prosinca u maloj dvorani Hrvatskog doma "Herceg Stjepan Kosača" u Mostaru, u 20.30 sati svečano će biti zatvoren 12. Mostar Film Festival - Festival filmske glume.

Ove godine, u natjecateljskom su programu prikazana filmska ostvarenja iz svih zemalja regije, od Slovenije, preko Hrvatske i Srbije, do BiH, Bugarske i Makedonije. Žiri natjecateljskog programa će birati najbolje glumačke izvedbe u kategorijama: najbolja muška uloga, najbolja ženska uloga, najbolja sporedna ženska i muška uloga te najbolji debitant.

Nagrađenima će se uručiti nagrade Stablo ljubavi, replike čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića, a nagradu će im uručiti ravnatelj festivala Slaven Knezović.

Odluke o najboljim glumačkim ostvarenjima 12. MOFF-a donijet će stručni žiri kojeg čine Miro Barnjak, filmski, kazališni i televizijski glumac i producent nagrađivanog filma "Živi i mrtvi", Jelena Jovanova, prva glumica naših prostora koja se pojavila u hollywoodskoj produkciji i Branka Bešević Gajić, srpska redateljica, scenaristkinja i producentica.

U natjecateljskom dijelu sudjelovali su filmovi; Sam samcat, Comic Sans, Za ona dobra stara vremena, Južni vetar, Zaspanka za vojnike, Agape, Meso, Osmi povjerenik, Operacija zajebancija, Tajni sastojak, Družinica i Duran. Uz natjecateljski, na MOFF-u su ove godine prikazani i filmovi u dokumentarnom programu "Docuspectre", dječji "Obiteljski vikend", studentski program te retrospektiva.

U znaku tjedna filmske glume ovaj festival je mostarsku mapu zbivanja obogatio i zabavno glazbenim sadržajem te popratnim događajima, kao što su Balkan Cinema Meeting i Masterclass radionice sa studentima regionalnih Akademija.

Inače, 12. MOFF je počeo 27. studenoga, a traje do sutra, kada će biti upriličeno svečano zatvaranje i dodjela nagrada te zahvalnice medijskim pokroviteljima, priopćeno je iz MOFF-a.

Komentari
Broj komentara:0