Vidite prvi

ZELENI GOLIJAT

Superjunak Hulk ispao zelen zbog tehničkih problema

Autor:Prvi.tv
Objava:15.11.2018. 9:17
Superjunak Hulk ispao zelen zbog tehničkih problema
Učitavanje medija preglednika ...

Stan Lee, jedan od osnivača Marvel Comicsa, preminuo je u 95. godini, a iza sebe je ostavio golemu pop-kulturnu ostavštinu, ponajprije u vidu globalno prepoznatih likova poput Spider-Mana, Iron Mana, Daredevila, Black Panthera i mnogih drugih superjunaka u čijem stvaranju je sudjelovao.

Ipak, možda najzanimljivija priča povezana uz Leejeve likove veže se uz Hulka, ogromno mutirajuće čudovište nadljudske snage. Superjunaka poznatog po svojoj zelenoj boji Lee izvorno nije zamislio tako. Naime, Hulk je izvorno zamišljen kao zastrašujući lik inspiriran Frankensteinom te Dr. Jekyllom i Mr. Hydeom, a njegova boja trebala je biti siva.

Na putu toj ideji stali su problemi u tiskari, pri čemu iz Marvela nisu mogli dobiti konzistentnu i željenu nijansu sive za Hulka pa mu je Lee dodijelio zelenu koju nije imao nijedan drugi superjunak tog vremena te se taj potez ispostavio kao pun pogodak.

Lee je za drugo izdanje stripa obavijestio kolorista Stana Goldberga o novoj boji, a s obzirom na tu promjenu Hulk je dobio i mnoge nove nadimke poput Zelenog Golijata, kako ga je njegov kreator volio nazivati. Poklonici Hulka mogli su vidjeti sivu varijantu u još nekim budućim prilikama, no njegova zelena, dominantna persona definitivno je pobijedila i ustalila se prvenstveno zbog tehničkih problema na koje su naletjeli početkom 60-ih godina.

 

Komentari
Broj komentara:0