Vidite prvi

12. Mostar film festival

Praznik filma u Mostaru otvorit će film Bobe Jelčića “Sam samcat”

Autor:Prvi.tv
Objava:14.11.2018. 13:26
Praznik filma u Mostaru otvorit će film Bobe Jelčića “Sam samcat”
Učitavanje medija preglednika ...

Na konferenciji za medije u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača Mostar predstavljen je program 12. Mostar film festivala – Festivala filmske glume, koji će se početi u utorak, 27. studenoga, a trajat će do ponedjeljka, 3. prosinca.

Kako su naveli iz organizacijskog tima, završne pripreme su u tijeku, te se nadaju uspješnoj realizaciji ovog tradicionalnog filmskog i kulturnog projekta.

Ravnatelj festivala Slaven Knezović je iskazao radost, jer festival raste iz godine u godinu. "Ponosni smo što 12 godina održavamo tradiciju, jer naša publika pamti filmska ostvarenja koja im nudimo, a glumci i redatelji Mostar zauvijek ponesu u svojim srcima", dodao je.

Ravnatelj Knezović je naglasio kako će ovogodišnji festival otvoriti film Mostarca Bobe Jelčića "Sam samcat".

Mostar film festival donosi 26 filmova, koji će se predstaviti kroz natjecateljski i dokumentarni program, retrospektivu i obiteljski vikend. Najavljen je i studentski program, te popratni sadržaj - masterclass radionice, filmski razgovori s regionalnim autorima te zabavni i glazbeni program.

Ovogodišnji predsjednik žirija natjecateljskog dijela programa, glumac i producent Miro Barnjak smatra da će stručni žiri ove godine imati težak zadatak izabrati najbolji film, kao i glavne te sporedne uloge. Nagrada najboljima je Stablo ljubavi, replika čuvene skulpture akademskog kipara Ljupka Antunovića.

Ispred generalnog pokrovitelja festivala HT Eroneta medijima se obratila i Misijana Brkić-Milinković, rukovoditeljica Odjela za korporativne komunikacije, te istaknula zadovoljstvo činjenicom da je upravo HT Eronet prepoznao kvalitetu i značaj ovoga projekta. "Riječ je o suradnji koja traje godinama i koja će u budućnosti dodatno jačati", kazala je.

Ovogodišnji Mostar film festival podržala su brojna poduzeća, korporacije i državne institucije, zahvaljujući kojima festival nastavlja živjeti, razvijati se i čuvati svoju tradiciju.

Komentari
Broj komentara:0