Vidite prvi

AUSTRALSKA GLUMICA

Pogledajte tko će utjeloviti Barbie u prvom igranom filmu o kultnoj lutki

Autor:Prvi.tv
Objava:9.1.2019. 19:39
Pogledajte tko će utjeloviti Barbie u prvom igranom filmu o kultnoj lutki
Učitavanje medija preglednika ...
Barbie, MattelMargot Robbie

Australska glumica Margot Robbie će u prvome live-action filmu glumiti kultnu i kontroverznu lutku Barbie. Proizvođač lutaka Barbie tvrtka Mattel i filmski studio Warner Bros u utorak su izvijestili o suradnji na snimanju filma u kojemu su glavnu ulogu povjerili dvadesetosmogodišnjoj australskoj glumici, istodobno i koproducentici filma.

U priopćenju se ne navode naziv, datum početka snimanja niti radnja filma o lutki koja ove godine 'navršava' 60 godina.

Robbie, koja je 2017. bila nominirana za nagradu Oscar za ulogu u filmu "Ja, Tonya" kazala je kako se nada da će "novi film iznimno pozitivno utjecati na djecu i općenito na publiku diljem svijeta". "Barbie je omogućila dječacima i djevojčicama da se zamisle u raznim ulogama, od princeze do predsjednika države", kazala je.

Od 1959. lutka Barbie se pojavila u više od 200 raznih zanimanja, među kojima i onoj astronauta, učitelja ili robotskog inženjera. Zahvaljujući uspješnoj reklami, Barbie je postala najpopularnija igračka među djevojčicama, a tijekom godina postala je kulturna ikona u Sjedinjenim Državama.

Godine 1974. dio njujorškoga Times Squarea je, u čast kultnoj lutki preimenovan u Barbie Boulevard, a 1985. godine Andy Warhol je naslikao Barbiein portret.

 

Komentari
Broj komentara:0