Vidite prvi

LOS ANGELES

"Igra prijestolja" i "Gđa. Maisel" najveći pobjednici Emmyja

Autor:Prvi.tv
Objava:18.9.2018. 9:55
Igra prijestolja i Gđa. Maisel najveći pobjednici Emmyja
Učitavanje medija preglednika ...

Serije "Igra prijestolja" i "Čudesna gđa. Maisel" najveći su dobitnici ovogodišnje dodjele nagrada Emmy koja se održala u Los Angelesu.

Najvećim gubitnicima se smatraju distopijska "Sluškinjina priča" i FX-ova nadrealna hip-hop komedija "Atlanta" koje nisu osvojile nijednu nagradu, kao ni zvijezde Elisabeth Moss i Donalda Glover.

HBO-ova srednjovjekovna fantasy serija "Igra prijestolja" osvojila je ukupno devet Emmyja, uključujući tehničke nagrade za specijalne efekte i kaskadere, te je po treći put proglašena najboljom dramskom serijom, pobijedivši "Sluškinjinu priču", prošlogodišnjeg laureata. 

Netflix, koji je imao najviše nominacija, njih 112, na kraju je završio izjednačen s HBO-om s 23 dobivene nagrade.

Amazonova serija "Ćudesna gđa. Maisel" o domaćici iz 50-ih godina prošlog stoljeća koja se okreće stand-up komediji, uzela je nagradu za najbolju komediju. Osvojila je još sedam nagrada, među njima i onu za najbolju glumicu u komediji - Rachel Brosnahan.

Za najbolju dramsku glumicu proglašena je Claire Foy za svoju ulogu kraljice Elizabete u Netflixovoj seriji "Kruna". Ovo se nije trebalo dogoditi, rekla je iznenađena Foy. 

Matthew Ryhs odnio je nagradu za najboljeg glumca u dramu za ulogu ruskog špijuna u finalnoj sezoni "Amerikanaca", FX-ovog serijala o Hladnom ratu.

Komentari
Broj komentara:0