Vidite prvi

LEGENDA PRERANO OTIŠAO

I Am Paul Walker: Lit ćemo litre suza dok budemo gledali ovaj film

Autor:Prvi.tv
Objava:5.3.2018. 10:27
I Am Paul Walker: Lit ćemo litre suza dok budemo gledali ovaj film
Učitavanje medija preglednika ...

Producentska kuća Paramount Network odlučila se na veliki korak – izbaciti dokumentarni film u čast nikad prežaljenog Paul Walkera, svima najpoznatijeg kao Briana iz franšize Fast & Furious. Podsjećamo, nedugo nakon svog 40-og rođendana, Paul je poginuo 2013. godine nakon humanitarnog događaja u prometnoj nesreći nakon što je zbog prevelike brzine i tehničke neispravnosti Porschea u kojem je bio suvozač auto izletio s ceste, zabio se u drvo i zapalio. Obojica su poginula na licu mjesta, a svijet je izgubio glumačku zvijezdu koju smo iščekivali iz nastavka u nastavak Brzih i žestokih. Sve se to dogodilo u tijeku snimanja sedmog nastavka, pa su Briana u filmu zamijenila njegova braća i uz pomoć filmskih CGI efekata uspio se nekako završiti najtužniji nastavak serijala.

Film će nositi naziv ‘I Am Paul Walker’. Derik Murray koji se već bacio na posao poznat je i po odličnom dokumentarcu preminulog Heath Ledgera koji pamtimo po mnogim ulogama, ali prvenstveno po ulozi Jokera. Neki od njegovih dokumentaraca bili su i o Muhammad Aliju, Bruce Leeju, Evil Knievelu i John F. Kennedyju. Ne sumnjamo da će nas film obradovati i rastužiti u isto vrijeme, jer su mnoge generacije auto i tuning entuzijasta Walkera gledale kao idola kada su nabrijani auti u pitanju.

Film će pratiti Paulov život u mladosti, početke glumačke karijere, mnoge filmove u kojima je glumio, ali će fokus biti na onome što ga je dignulo u nebesa, nabrijani auti i serijal filmova Fast & Furious. Još jednom ponavljam da se s početkom kultnog filma auto scena i tuning podižu na višu razinu i postaju popularizirani u cijelom svijetu. U dokumentarcu ćemo imati prilike vidjeti neke njegove neobjavljene intervjue, aktivnosti kojma se bavio izvan glume, prije svega autima, tuningom, ali i strašću za podmorjem, ronjenjem i humanitarnim radom. Nakon katastrofe koje je pogodila Haiti 2010. godine, Paul je uložio puno truda i novaca pokušavajući ljude i mjesta zahvaćena potresom vratiti koliko toliko u normalu, odnosno pomoći.

U dokumentarcu ćemo također imati prilike vidjeti puno poznatih lica, odnosno glumaca koji su bili bliski s Paulom, koji su glumili s njim, ali i dosta ljudi iz njegovog privatnog života, od prijatelja, obitelji i rodbine. Tako da možemo očekivati intervjue Vin Diesela, Michelle Rodriguez itd. Veselimo se i nadamo se da ćemo vidjeti koji auto iz njegove ogromne kolekcije nabrijanih jurilica po kojima je bio poznat i koje je proslavio i prezentirao novim generacijama. Ona narančasta Toyota Supra, zeleni Mitsubishi Eclipse i srebrni Nissan Skyline će zauvijek ostati urezani u auto industriji i tuningu. Dio filma će biti baziran i događajima nakon njegove smrti. Film će biti premijerno prikazan ove godine u ljetnom periodu, a pojedinosti ćemo znati u skorije vrijeme. Bilo kako bilo, jako se radujemo što ćemo dobiti i dokumentarac o Paul Walkeru. Zaslužio ga je. Osim što ga znamo po filmova Fast & Furious, a ne treba zaboraviti i na neke druge naslove u kojima je glumio. Joy Ride, Into the Blue, Eight Below, Takers itd.

Ovo zaslužuje da se još jednom (po ne znam koji put) sjede pred tv i upali svaki nastavak Brzih i žestokih, s naglaskom da prvi dio treba pogledati barem dva puta. Zagrijavanje pred dokumentarac.

Komentari
Broj komentara:0